Je spokojeným šestinásobným otcem a pro štěstí svých dětí by byl Bolek Polívka schopný udělat první poslední. Kvůli nejmladší dceři dokonce neváhal zastat roli dohazovače. Mariana je totiž zakoukaná do bratra Davida Gránského (31), kterým je mladý herec Tomas Sean Pšenička (19), který právě po Polívkově boku zazářil ve filmu Sucho.

„Vyřiď mu, že to je hezký člověk. Tati, ale diskrétně,“ dostal herec za úkol od Mariany. „To oznámení už proběhlo,“ červenal se Pšenička, kterému dceřin vzkaz Polívka sdělil na úterní slavnostní premiéře v Brně. Bolek jen s uculením dodal, že do vztahů dětem rozhodně mluvit nehodlá a dává jim volný průběh. Nezbývá tak než se nechat překvapit, zda vznikne nový mladý pár. Kromě nejmladší Marjánky má Bolek se současnou manželkou Marcelou Černou (54) ještě syny Jana (21) a Františka Antonína (19). Ze svazku s Chantal Poullain (67) zase vzešel syn Vladimír (34). Nejstarší dceru Kamilu (48) má herec se Stanislavou Polívkovou a prostřední Annu (44) s Evelynou Steimarovou (78).

Na děti měl štěstí

Ve filmu má Polívka komplikovaný vztah jak se synem v podání Marka Daniela, tak i s vnukem, kterého hraje Pšenička. Ve skutečnosti si ale herec harmonické vztahy v rodině nemůže vynachválit. „Mluvili jsme s Marcelkou o tom, že máme štěstí na děti. Neměli jsme žádnou těžkou pubertu, to zvedání očí k nebi po každém slově, po každé větě,“ uvedl spokojeně. Ve výchově prý přitom nikdy nemusel být na děti tvrdý. „Měl jsem tatínka, který vychovával s úsměvem, nikdy se neuchýlil k takovým prostředkům, jako je facka a podobně, vychovával humorem,“ vysvětlil zasloužilý otec s tím, že razí podobný přístup. Očividně mu funguje.

O vztazích k rodině i přírodě

Drama režiséra Bohdana Slámy (56) sleduje příběh dvou sousedských rodinných klanů z jedné vesnice. Zatímco Martin Pechlát (49) alias Josef nutí rodinu ke svéráznému způsobu života v souladu s přírodou a bez elektřiny i moderních technologií, Marek Daniel (52) coby Viktor je přesným opakem. Do napjatých vztahů dominantních otců navíc zasáhne láska vlastních dětí. Viktorův Míra v podání Tomase Seana Pšeničky se zamiluje do Josefovy dospívající dcery Žofky (Dorota Šlajerová). O její sympatie ale musí tvrdě bojovat.

Martin Pechlát (49): Takhle bych žít nemohl...

Ve filmu ztvárňuje tvrdohlavého otce, který nutí celou rodinu žít v souladu s přírodou. Nemají elektřinu, internet ani mobilní telefony a kvůli tomu je s dětmi na kordy. Přestože si Martin Pechlát roli pochvaloval, je rád, že takové rodinné drama nemusí prožívat i ve skutečnosti. Žít odtržen od civilizace se mu také nezamlouvá. „Jsem úplně jiný v tomto ohledu, nedokážu si to představit. Když mám potřebu se odtrhnout od civilizace, od města, tak zajedu na nějaké pěkné místo a rád se zas vrátím do Prahy, domů,“ vysvětlil herec.

Polívka: Jsem zlý dědek

Ve filmu Polívka dostal roli bývalého předsedy JZD, který kolem sebe rozsévá jen zlo a terorizuje rodinu. „Je to raněný, arogantní, zlý, prskavý a nepohyblivý dědek. Je nepohyblivý duševně, vnitřně a vlastně i fyzicky. Je prostě zarostlý sám v sobě a nemůže se ani pohnout, nemůže vůbec nic měnit, může jen arogantně prskat a pohrdat,“ přiblížil Polívka, který záporné role zrovna nehraje rád.

Video
Video se připravuje ...

Bolek Polívka: Už jsem tužší člověk, stáří střídá chátrání! David Turek

Fotogalerie
36 fotografií