Přitom mu sudičky nadělily do vínku velkou dávku talentu. „Mirek byl zářivý hudební talent,“ řekla Blesku Petra Černocká (74), s níž a kapelou Kardinálové Dudáček v minulém století nějaký čas vystupoval.

Malý velký muž

„Jakmile se dostal k mikrofonu, měl přímo fascinující úspěch,“ řekla s obdivem filmová Saxana. Podle ní po drobném chlapci s kytarou fanynky při vystoupení přímo šílely. Zpíval písničky jako Černé oči máš jen jednou, Střapatej kluk, Málo mě znáš, Roztál sníh či Od té chvíle, co tě znám. „Se životem se ale hodně pral. Asi si to přinesl z toho děcáku, ale dokázal v baru provokovat hlavně velké chlapy a nekončilo to dobře,“ popsala problémy zpěvačka. Pak Mirek odešel a ztratila ho z očí. „Jen jsem někde zaslechla, že žil v maringotce jako asfaltér. Ale třeba byl šťastný,“ dodala.

Neměl na jídlo

Po roce 2000 býval Dudáček častým hostem zpěváka Pavla Lišky (†77) a jeho ženy, zpěvačky a podnikatelky Bobiny Ulrichové (72), v jejich smíchovském domě. Velkoryse mu nabízeli jídlo a vzpomínali s ním na minulé časy. Nadaný zpěvák si ale nechal život protéct mezi prsty.

Vytratil se...

Na zesnulého Dudáčka zavzpomínal také skladatel Pavel Skalický (75), producent Yvetty Simonové (95). S ní a Milanem Chladilem (†53) Mirek také nějakou dobu pracoval, vlastně až do doby, kdy Milan předčasně zemřel. „Co já vím, zpíval jen sbory, žádná sóla. Zdenek Merta mu pak napsal dvě písničky a on z nich udělal hity. Pak se ale někam vytratil,“ řekl Blesku Skalický.

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Simonová oslavila 95: Můj život byl plný Karlů! Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Fotogalerie
10 fotografií