Úmrtí svého někdejšího manžela Karla Svobody připomněla Vendula Pizingerová jejich společným snímkem. „Kdyby byla láska snadná, nevznikaly by o ní písně. Karel,“ připojila i jeho slova. Pomocí hashtagů dala jasně najevo, že byť o jejich manželství kolovaly nejrůznější spekulace, na jejich společně prožité roky a společné zážitky Vendula nezapomíná. Na příspěvek zareagovali například Josef Kokta, zpěvačka Martina Pártlová, herečka Petra Nesvačilová a mnoho dalších.

Svobodův odchod z tohoto světa je stále trochu obestřen tajemstvím. Mnoho skladatelových přátel se s jeho sebevraždou nedokázalo smířit, přestože o smrti otevřeně hovořil. O dva měsíce dříve, než ukončil svou pozemskou pouť, měl před manažerem Michalem Fleischmannem prohlásit: „Už mě ten život tady nebaví… Je třeba to skončit!“ Trpěl totiž depresemi a jeho nálady se střídaly jako na houpačce. Občasné světlé chvíle, kdy překypoval energií a tvůrčí náladou, střídaly hluboké deprese, pocity marnosti a beznaděje. Svůj život pak ukončil střelnou zbraní na zahradě jejich jevanské vily.

Vendula Pizingerová už dříve přiznala, že hroby svých blízkých příliš nenavštěvuje, ale vzpomíná na ně doma. „Moc nechodím na hroby. Asi je to hrozný, ale já prostě své blízké nemám spojené s místem hřbitova,“ uvedla před časem v rozhovoru pro časopis Téma.

Video
Video se připravuje ...

Smrt hudebního krále Karla Svobody. Fotky z místa činu se někteří snažili prodat! Videohub

Fotogalerie
43 fotografií