Po novém roce si herečka užívala na dovolené u moře a měla pocit, že je o její dva pejsky dobře postaráno na klinice Jaggy. Jenže vše bylo jinak. „Jordík začal mít velké problémy s jícnem, takže musel mít přesný stravovací režim, já bych nikdy svoje psy nedala nikam do hotelu nebo někam na hlídání, ale tohle jsem považovala za nejlepší řešení, pokud jsme tedy nechtěli zrušit dovolenou. A zase jsme já i dcerka ze zdravotních důvodů potřebovaly odjet aspoň na nějaký čas za teplem,“ vzpomínala v primáckém Showtime Brožová

Tu v zahraničí zastihla zpráva, že její ridgeback Jordy utekl během venčení a ztratil se. Kateřina okamžitě rozjela na sítích kampaň, aby jí lidé pomohli chlupáče najít. Moc jiných možností totiž nezbývalo. „Nevěděla jsem, jestli opravdu někdo celou noc hledal, volal, chodil z té kliniky, to se nedozvíte. Odkázali mě potom ještě na Městskou policii, tak jsem volala a ti mi řekli: My nemůžeme hledat psa, protože je u nás ze zákona braný jako věc. To je strašný. Takže nemůžete nic než čekat,“ zhodnotila smutně situaci.

Nakonec jí nezbylo nic jiného, než se vrátit zpět do vlasti, přičemž na internetu už se pomalu ale jistě šířily zvěsti o tom, že jakýsi pejsek podobný tomu jejímu zahynul po srážce s vlakem. Posléze se blondýnka z Ordinace či Pojišťovny štěstí dozvěděla krutou pravdu - byl to skutečně její milovaný Jordy.

Klinika se již k celé záležitosti vyjádřila ve smyslu, že psa chtěla zaměstnankyně vyvenčit, jenže se jí vytrhl z vodítka a utekl. „To je prostě nepřípustné, aby někdo manipuloval vaším zvířetem, byť s dobrým úmyslem, ale v prostoru, který není zabezpečený, je to absurdní situace a jestli je to tak dlouho…“ nechápe takovou svévoli Kateřina.

„Bude to řešit právník, nebyla to dokonce ani prvotně moje iniciativa, obrátila se na mě jedna organizace, jestli nechci pomoct. Takže řešit to chci,“ dodala pro Showtime Brožová, která nemá moc čas a prostor na truchlení, protože zrovna zkouší komedii A do pyžam!, přičemž svého druhého pejska, černého jezevčíka Willyho, měla v divadle pro jistotu s sebou a chovala ho na klíně a různě se s ním mazlila. Zřejmě ho teď nechce nechávat samotného, když už jí zbyl právě jen on.

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Brožová - A do pyžam - divadelní premiéra Luboš Procházka, Daniel Kristl

Fotogalerie
69 fotografií