Hercům Davidu Krausovi a Jitce Schneiderové nejsou osudy druhých lhostejné, a tak se rozhodli pomoci tam, kde je to opravdu potřeba. „Instarodino, prosím, provětrejte šatník a doslova zahřejte děti, kteří přežívají v otřesných podmínkách v Mukačevě na Ukrajině. Tuto sbírku založil David Kraus poté, co na místě viděl. A opět vše odveze do Mukačeva,“ informovala Jitka na svém instagramu. 

Sbírka probíhá od 8. do 12. ledna na všech pobočkách Romodromu po celé zemi. Všude budou vděčni za vaši pomoc. Teplé zimní oblečení, zimní boty, deky, ložní prádlo. Potěší i hračky, sportovní potřeby. Děkuji za váš soucit i za sdílení,“ pokračovala herečka.

Oba herci navíc sdíleli video, ve kterém Kraus osobně promlouvá. „Hrozně bychom potřebovali, abyste nám pomohli. My bychom od vás potřebovali nějaké oblečení. Potřebovali bychom pokrývky, dětské oblečení, které už nepotřebujete, dětské hračky, stejně tak i oblečení pro dospělé,“ říká Kraus na záběrech.

Znovu zopakoval, že v plánu je všechno odvést do ukrajinského Mukačeva, kde se byl herec nedávno osobně podívat. „Děti i dospělí tam opravdu žijí v tristních podmínkách,“ stýskal si Kraus, který video z místa sdílel jak na svém facebooku, tak na svém instagramu. Nechceme peníze, chceme jenom, abyste protřídili oblečení a to nepotřebné nám dali. Já to tam osobně odvezu,“ zařekl se. 

Na výzvu zareagovala spousta lidí, z nichž někteří se dokonce zavázali, že kromě vlastních skříní obejdou i blízké second handy. „Předem vám moc děkujeme za snahu. A kromě jídla bereme vlastně úplně všechno, třeba i kosmetiku,“ dodal David Kraus v komentářích.

Video
Video se připravuje ...

Jitka Schneiderová: Moje dcera je můj nejlepší parťák pro život. Linda Štrobachová

Fotogalerie
32 fotografií