Zemřela ve svých jižních Čechách v Jindřichově Hradci v úzkém rodinném kruhu a fantastické péči místních lékařů,“ řekl její vnuk Matyáš Hančl.

Knoblochovou považovali za první českou vizážistku. Jak pečovat o pleť si od ní nechaly radit dělnice v továrnách i například manželka sovětského vůdce Leonida Brežněva (†75). Rodačka z Prostějova a absolventka sociálně zdravotní školy stála v roce 1966 za zrodem značky Dermacol.

Video
Video se připravuje ...

Věra Komárová: Vzpomínky na lady Dermacol a Vánoce! Reinischova,Kristl

Hitem se stal hlavně krycí make-up, na jehož vývoji spolupracovalo Filmové studio Barrandov. Licenci na některé výrobky firmy následně koupil i Hollywood. Knoblochová pracovala na vývoji produktů, organizovala předváděcí akce v zahraničí a pomohla prosadit značku na světové trhy. O kosmetice napsala také několik knih – Tajemství půvabu, Krása na dosah či Krása a čas.

Blesková zpráva

Knoblochová byla dvakrát vdaná, měla tři děti a několik vnoučat. Deset let byl jejím partnerem známý cestovatel Jiří Hanzelka (†82).

Upravená žena si muže udrží

V posledním rozhovoru pro Blesk Knoblochová v roce 2021 připomínala ženám, aby se ráno před odchodem z domu upravily a večer odcházely spát s čistou pokožkou.

Když jsme byli malí, tak nás maminka vodila do školy již upravená, učesaná, měla udělané rty. Ráno si našla chvilku, aby ji dala svému výrazu a aby ty děti viděly maminku hezky upravenou už od rána, a hlavně ten manžel,“ řekla Knoblochová a vzápětí vysvětlila, proč by ženy měly vypadat dobře pro muže: „To vždycky zdůrazňuji, protože ten manžel, když tu ženu vidí ráno neupravenou a ještě takovou ospalou, tak ať se dámy nediví, že on přijde do práce a tam jsou krásně upravený mladý děvčata a on pak přijde dost pozdě domů. Já si myslím, že tohle by si měly ženy tak trošku uvědomit, že už ráno by měly pro toho manžela i pro ty děti vypadat dobře. A vůbec to není, že by je to nějak tížilo. A proč ne tedy vstát dřív, aby už ta rodina viděla, že maminka je milá, pěkná a vždy s úsměvem, a ne vstát naštvaná, otrávená, to nemám ráda,“ řekla Lady Dermacol.

Fotogalerie
21 fotografií