Když Adamcovi oznámili, že jdou od sebe, někteří lidé spekulovali, zda je nerozdělila Janina práce jako mluvčí vlády Andreje Babiše. Tak to ale nebylo. „Krize vůbec nesouvisela s tím, že jsem začala pracovat pro Andreje Babiše. To vůbec ne,“ vysvětlila Adamcová v novém rozhovoru pro web eXtra.cz, v němž do podrobna rozebrala rozpad slavného manželství. 

Jak už to tak v životě bývá, svou roli sehrála celá řada faktorů. „Víte, ty nůžky se nějak rozevřely, myslím si, že ten věkový rozdíl se na našem vztahu taky podepsal, podepsalo se na něm i to, že já jsem do určité míry submisivní typ, který velmi respektuje autority, a umím věci strašně dlouho snášet a mlčet,“ je Adamcová přesvědčená. 

Video
Video se připravuje ...

Jana Adamcová připustila manželskou krizi a zmínila i rozvod s Jiřím! Markéta Reinischová

Na svatbu čekala 11 let

Tomu ostatně nasvědčuje i fakt, že se do sebe budoucí manželé zamilovali už jedenáct let před svatbou, v roce 1995, když ještě jako Jana Nováková dělala moderátorku na Nově. V té době byl ale Jiří ženatý s Tatianou Kavčiakovou a měl dvě děti. S Tatianou se oficiálně rozvedl až v roce 2006 a ještě téhož roku si vzal Janu.

Život s Adamcem prý navzdory problémům nebyl špatný. I proto Jana s odchodem dlouho váhala... „Svého muže jsem si vážila, vážila jsem si toho, jak žiju, jaké mám úžasné děti, jak je všechno fajn, ale tam uvnitř jsem věděla, že jsem se spoustou věcí v rozporu, že to nejsem já a že mi nevyhovují. Vím, že možná kdybych bývala ty věci řešila dřív, tak možná k tomu odloučení nedošlo, nevím,“ přemítá Adamcová. Zároveň si ale sama není jistá, jak moc by se režisér Adamec dokázal přizpůsobit, i kdyby na svém trvala.

Výbušný režisér věkem zkrotnul

Dalším významným faktorem byla režisérova pověstná direktivní povaha. Jak rázný dovedl být na place, takový prý byl i doma! „Dneska už to tak není, už je to takový poměrně hodně odevzdaný člověk, myslím, že věk a dva covidy se na něm podepsaly, ale byl. Bylo to často dost náročné a ne úplně příjemné a já jsem to prostě dlouho držela a neřekla jsem, jak bych to chtěla,“ svěřila se bývalá moderátorka pořadu Sama doma.

10 let jsem to věděla!

„Možná takových deset let určitě jsem věděla, že to nefunguje, jak bych si představovala,“ přiznala. Donekonečna ale potichu trpět nešlo. „Pak jsem pochopila, že se musím rvát trošku sama za sebe a za to, jak co cítím. I teď poslední dobou ještě dobíhaly některé věci, které jsem v sobě nosila, takže jsem fakt upadla do deprese, ale už je to naštěstí za mnou,“ dodala otevřeně. 

Jak říká, oficiální rozvod zatím na pořadu dne není. „Možná jsem chtěla mít čistý stůl, proto jsem s tím začala, kdyby se v mém nebo jeho životě něco přihodilo. Možná i sama za sebe, abych já nebyla ten, kdo je nevěrný a kdo podvádí, protože u mužů se to tak nebere, u mužů je to frajeřina, u žen je to velký prohřešek, ale nakonec jsem pochopila, že se stejně nic takového konat nebude, a že je to vlastně možná jedno,“ uzavřela s tím, že s Adamcem – i když odloučení – nadále zůstávají před zákonem manželé.

 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Dušan Klein. A Adamcová o vztahu se synem Escobara Bára Horáková

Fotogalerie
87 fotografií