Na dokončení filmu je potřeba 450 000 korun. Tvůrci, kterým je ani na třetí pokus nepřiklepl Státní fond kinematografie, ale nechtějí peníze jen tak – za příspěvky na Hithit.com pod projektem »Janžurka« nabízejí zajímavé odměny – od setkání s Ivou na premiéře přes obraz její maminky, malířky Ludmily Janžurové, z rodinného odkazu v hodnotě 15 tisíc Kč!

Další možnosti příspěvků se pohybují od nejmenšího v hodnotě 150 korun za pohlednici s pozdravem, magnetky s motivem hereččina účesu za 350 Kč, k dispozici je ale i možnost stát se za 50 000 korun rovnou partnerem slavnostní premiéry! V době uzávěrky chybělo do celkové částky ještě nějakých 100 tisíc.

Jako nikdy dřív

Remundová slibuje, že film o mamince bude skutečně unikátní – vždyť komu jinému by se herečka měla více otevřít než dceři? „Umožníme tak divákovi uvidět ji nejen jako žijící hereckou legendu, která si stále poctivě klade umělecké cíle, ale i jako člověka se svým obyčejným půvabem, tak blízkého mnohým z nás. Chtěla bych, aby z filmu byla čitelná Ivina laskavost, ale i umíněnost,“ přiblížila Blesku vznikající snímek Theodora.

Na koleni

Ta nad filmem už sedí ve střižně, což je časově náročný a nákladný proces. „Cestou sbírky jdeme proto, že se nám nepodařilo ani na třetí pokus přesvědčit radu Státního fondu kinematografie. My jsme se ale nevzdali a tento film jsme se rozhodli i přes tuto zásadní finanční nepřízeň na koleni dotáhnout,“ dodává Remundová s tím, instituci »nepodporu« za zlé nemá.

Začala Theodora s natáčením moc pozdě?

Remundová se svěřila, že si v první chvíli myslela, že začala s natáčením dokumentu o mamince pozdě. „Měla zanedlouho slavit 80. narozeniny a já jsem si vyčítala, že jsem dlouho váhala. Měla jsem začít dřív, aby byl film hotový k jejím narozeninám,“ zpovídala se režisérka na hithitu s tím, že se pak rozhodla oslavu životního jubilea herečky naopak do dokumentu zakomponovat. A když pak Ivě natáčení dokumentu nesměle navrhla? „Projevila údiv ve své vrozené skromnosti - že mě to vůbec napadlo a že se tím chci zdržovat. Nakonec opatrně souhlasila,“ dodala Remundová o dokumentu, který by herečku měl zobrazit jako legendu i jako normálního, ohleduplného a velmi křehkého člověka.

Video
Video se připravuje ...

Zklamaná Iva Janžurová (81): Prohrála boj o dům! Úřady jí nepomohly Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
38 fotografií