O postup do mezinárodní hudební soutěže Eurovision Song Contest 2024 bojují zpěvačky Aiko, Elly, Gianna Leia Lenny, kapela MYDY a zpěváci Tom Sean a Tomas Robin. Nejzvučnější jméno má nepochybně zpěvačka Lenny. Účast v soutěži je pro ni nejenom touhou po úspěchu na mezinárodním poli, ale i pokračování rodinné tradice. 

V roce 1988 dostala nabídku zúčastnit se soutěže Eurovize její maminka, slavná kytaristka a zpěvačka Lenka Filipová, kde měla interpretovat píseň Ne partez pas sans moi ve francouzštině od švýcarského skladatele a zastupovat Švýcarsko. V Československu ale nedostala povolení vycestovat, protože prý nemůže zastupovat cizí zemi. Náhradnicí se narychlo stala Céline Dion, která v té době byla začínající zpěvačkou a s touto písní Eurovizi vyhrála, čímž nastartovala svou kariéru. 

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Lenny s Marpem, kterého čeká zápas s Vémolou: Strach o něj nemám, spíš o jeho mámu Markéta Reinischová

Těším se, že budu pokračovat v tomhle příběhu… ale taky na to, že zkusím zas něco nového a představím vám song, o kterým si myslím, že patří mezi mé nejlepší,“ slibuje Lenny a přidala srovnávací fotky. 

Na archivním snímku je mladá Lenka Filipová, které v době nominace do Eurovize bylo 34 let, s pejskem dalmatinem a na druhém je Lenny se stejnou psí rasou, ale z nynější doby. Na první pohled je jasné, že jablko nepadlo daleko od stromu. 

Fotogalerie
34 fotografií