Jan Saudek před několika lety sekl s focením a pustil se do malování. „Nejsem bůhvíjakej malíř, ale překvapivě je o moje obrazy zájem a prodávají se. Už nemusím nic dělat, ale kdybych přestal, tak je po mně. Představa, že se probudím a jen sedím, je moje smrt,“ přiznal Blesku umělec. 

Do centra Prahy ho přivezla manželka Pavlína, která je jeho pravou rukou. Už několik let dodělává knihu s erotickými fotografiemi, které Jan nafotil a nikdy nespatřily světlo světa.

Video
Video se připravuje ...

Jan a Pavlína Saudkovi: Slova o pornografii, bordelu a odcházení! Markéta Reinischová

„Určitě si nikdo stěžovat nebude, protože většina žen je už mrtvá,“ tvrdí Saudek. I když je zdravý jako řípa, má jasno, co bude po jeho smrti. „Moje paní mi zatlačí oči, nechá mě spálit a rozprášit do Vltavy. Žádný hrob, stejně by tam nikdo nechodil.“

Fotograf je několikanásobným otcem a celoživotním platičem alimentů. „Nemůžu se dopočítat svých dětí. Řekl bych, že jich mám tak patnáct nebo šestnáct. A někteří už jsou v penzi. Některé umírají. Ale mám pravnuka, který je o 13 let starší než moje poslední dítě,“ tvrdí Jan. Nejmladší syn žije se svou matkou na Slovensku.

Fotogalerie
38 fotografií