„Nikdo nikdy netušíme, kdy naše svíčka dohoří… svou cestu si dláždíme den za dnem. A pak to přijde… je mi strašně líto, že jeho cesta byla tak krátká. Vy všichni, kdo jste Pavla znali a měli ho rádi, protože on byl strašně hodnej člověk, věnujte mu tichou vzpomínku,“ truchlí v příspěvku na facebooku jeho bývalá partnerka Iva Lecká, která má s podnikatelem syna.

Pavel Kloupar založil hudební festival v roce 2000, do té doby působil v bankovnictví. Kromě marketingu se na akcích staral také o hudební dramaturgii. Ještě před vznikem Sázavafestu se úspěšně podílel i na organizaci a vzniku dalších hudebních akcí. Čeští fanoušci vděčí českému podnikateli za živý poslech hned několika úspěšných kapel světové scény. Mezi nimi například Moby, Chumbawamba a Sister Bliss z Faithless.

Festival se potýkal s problémy

„Sázavafest nikdy nebyl ukryt za jedním headlinerem, jde především o atmosféru a hudební pestrost,“ citoval podnikatele webheadliner.cz s tím, že při organizování hudebních akcí preferoval většinou multižánrovost. Letos se konal už 21. ročník multikulturního festivalu. Přesto neměla hudební akce vždy na růžích ustláno. Celá akce několikrát měnila lokaci a potýkala se i s poklesem náštěvnosti. Před šesti lety kvůli tomu dokonce změnila majitele. Její zakladatel se poté věnoval své firmě InPromotion.

Co přesně stojí za úmrtím známého podnikatele se zatím neví. Podle jeho přátel, kteří se ke skonu Pavla Kloupara vyjádřili na sociální síti a moderátorce Ivě Lecké i jejímu synovi kondolují, mohla být příčinou úmrtí vážná nemoc.

„Byl to fajn chlap, a i když to někdy bylo vedle něj zatraceně těžký, jsem ráda, že byl součástí té mojí cesty,“ vzpomíná Iva Lecká.

Video
Video se připravuje ...

Ředitel Signal Festivalu Martin Pošta popisuje, na co se mohou návštěvníci letos těšit. Jiří Marek

Fotogalerie
9 fotografií