Ljuba se netají tím, že strašně ráda pracuje rukama. U nich doma je toho důkazem jejich japonská zahrada.

„Hodně pracuju na zahradě, protože máme zahradu s japonskými prvky. Ta vyžaduje velkou trpělivost a hodně práce. A není to taková ta práce s rýčem, ale třeba tvarování stromů, vyštipování borovic, drátování a manžel seká trávu, ale je mi takovým arbitrem elegance.“

„Protože pravda je, že když vyštipuju ty borovice, což je taková mravenčí práce, tak on si k tomu otevře tu lahvinku vína, ale je solidární a povídá si se mnou, abych si tam nepřipadala jenom jako ten dělník, který za ten večer stihne jenom tu jednu větvičku. Nenechá mě zkrátka ve štychu,“ svěřila se sympatická herečka, které nejedna žena závidí postavu a její neskutečný elán.

Video
Video se připravuje ...

Ljuba Krbová: Mládnu díky obličejové józe a funguje to! videohub

Jak to jen dělá? „Mám dvě ohařky, takže hlavně chůze, což je podle mě úplně nejzdravější pohyb. A chůze v lese je to nejlepší pro duši i pro tělo. A pak každý den včetně dovolených cvičím čchi-kung (čínské cvičení – pozn. red.). A když není příležitost, tak minimálně strečink. Čchi-kung nejsou sestavy, tam potřebujete minimálně místa, takže se vejdete kdykoliv a kdykoliv. A když se mi nepodaří cvičit, necítím se dobře. Už je to závislost,“ přiznala Krbová v butiku Vlaďky Kouřilové.

A co se týče jídelníčku? „Nejím maso, hovězí a vepřové. Dávám přednost spíše bílému masu 1x týdně, 1x za dva týdny. Jsem na to zvyklá tak, že už to vnímám přirozeně a myslím si, že by mi bylo těžko, kdybych si dala maso častěji. Jinak jím vše,“ dodala manželka spisovatele Ondřeje Neffa (78).

Fotogalerie
34 fotografií