V době natáčení seriálu už měl Král za sebou herecké zkušenosti z filmů Muž přes palubu a Krakonoš a lyžníci (1980). Díky Návštěvníkům dostal roli i v dalším, podobně laděném sci-fi seriálu Létající Čestmír (1984). Jenže jak Viktor dospíval, přicházely už jen drobnější role a nakonec se produkce odmlčely úplně. Jeho posledním filmem byl snímek Uloupené dětství (1987).

V následujícím roce začal studovat na Českém vysokém učení technickém a po něm využil své manažerské schopnosti, od roku 1991 se zaměřil na uklízecí a čisticí techniku, na vysavače a další pomocníky. Jednu dobu byl dokonce generálním ředitelem celého podniku.

Setkání po 20 letech 

Jednou se všichni přece jen setkali. V roce 2003 se u režiséra Jindřicha Poláka (†78) v jeho pracovně sešli Král, Josef Dvořák (81), Dáda Patrasová (67) a Jiří Datel Novotný (†73).

Po 40 letech už bez Adama

Když se o minulém víkendu v rozhlase sešli Patrasová, Josef Dvořák a Klára Trojanová(52), aby si zavzpomínali, přišla řeč i na seriálového Adama Bernaua alias Viktora Krále. „Před nějakým časem mi zatelefonoval,“ prozradil Dvořák. „Říkal, že žije s rodinou na Novém Zélandu a že se znovu ozve, ale zatím k tomu nedošlo,“ posteskl si. „Docela jsem se na něj těšil, zajímalo mě, co dělá,“ dodal herec.

Pouze 7 let na výsluní

Viktor Král se objevil celkem ve 3 seriálech a 9 filmech, jeho herecká kariéra trvala přesně sedm let.

Video
Video se připravuje ...

Co všechno předpověděli kultovní Návštěvníci? Komu šlo při natáčení o život a proč musel seriál do trezoru? Videohub

Fotogalerie
32 fotografií