V talkshow 7 pádů Honzy Dědka Margita překvapil diváky a rozpovídal se o tom, jak kariéra pěvce limituje jeho osobní život. Před každým vystoupením si totiž musel dát nedobrovolný půst od intimních radovánek. 

„Sex před představením není dobrý. Basisti můžou, ti mají nízko položený hlas, ale tenoristi, to je blbý, nezpívá se nám pak dobře,“ prozradil tenor slovenského původu. 

»Když u toho ječí, tak se rozezpívá«

„Některý soprán ale tvrdí, že mu naopak sex pomáhá a dostává výšky. Když u toho hodně ječí, tak se rozezpívá. Někteří tenoristé tvrdí, že můžou, že jim to nic nedělá. Ale pak zpívá, že se mu říká prvořadý zpěvák, protože je slyšet jenom do první řady,“ prozradil s pobavením vdovec po Haně Zagorové (†75). 

S tou se kdysi poznali právě díky opeře. „S Hankou jsme se seznámili ve Státní opeře. Já měl Hančiny plakáty doma. Úplně všude. I na toaletě. Luciano Pavarotti říká, že populární jste ve chvíli, kdy na záchodě je váš plakát. Ano, byla i tam. A pak jsme se seznámili ve Státní opeře, byla se podívat na představení,“ zavzpomínal. 

Povlečení k narozeninám

„Přál jsem si ji vidět, běželi za ní, aby ji zdrželi, já jsem za ní přišel, řekl jsem jí ,Dobrý večer‘. Ona řekla ,Dobrý večer‘ a odešla. A tak jsem si řekl, že až přijedu domů, dám ty plakáty pryč. Ale pak jsme se potkali ještě jednou ve foyer a tam mi řekla, že má druhý den narozeniny a abych se stavil, jestli chci,“ prozradil. 

A Štefan se samozřejmě stavit chtěl... „Víte, co jsem jí koupil? Povlečení. A použilo se. Když jsem z té oslavy odcházel, řekla, že nechá pootevřené dveře, a jestli chci, abych se vrátil. Udělal jsem jedno kolečko v Korunní a vrátil jsem se do Chodské ulice,“ pokračoval. 

Rozvod a svatba za 24 hodin

Nakonec došlo i na svatbu – na jaře roku 1992. „Brali jsme 31. května a ona byla ještě 30. vdaná,“ vzpomínal Margita. Hanka tehdy byla manželkou tanečníka Vlastimila Harapese (77). I když to ale bylo na těsno, nakonec všechno klaplo, snoubenci si řekli své »ano« a vydrželo jim to až do Hančiny smrti v létě roku 2022. „Já jsem svolal na svatbu rodinu, tak jsem jí říkal, aby si to zařídila,“ svěřil se Margita. 

 

Video
Video se připravuje ...

Patrasová dostala trest za řízení v opilosti. Jaké bude počasí? A Margita plánuje uložit urnu Bára Horáková, Lukáš Červeny

Fotogalerie
79 fotografií