Jsou momenty, které nejdou vzít zpět. Pro interpreta hitů Jen blázni žárlí a Až se ti jednou bude zdát je jedním z takových den, kdy přivedl tehdy tříletého syna na motokrosovou trať. „Musím přiznat, že toho lituji! Hned bych to změnil, ale bohužel to nejde. Pokaždé, když s ním jdu na trénink, modlím se, aby se mu nic nestalo,“ svěřil se Smolík v pořadu Kápni božskou! na Blesk.cz.

Zlomená žebra

Zpěvák je sám duší motorkář, a dokonce má doma muzeum motocyklů s hned 45 stroji. Jenže jak sám říká, on má už rozum, zatímco pro děti může být motosport ukrutně nebezpečný. „Hodně jsem si to uvědomil, když se na dráze, kam chodíme trénovat, vlastní vinou zranil trenér a skončil se čtyřmi zlomenými žebry. To bych si nikdy neodpustil,“ zpytoval svědomí táta Smolík. Je si plně vědom, že vina je na jeho straně, protože to byl on, kdo dal Kubíkovi přičichnout k omamné vůni benzinu.

Narovnané vztahy

„Čím je člověk starší, tím mu víc záleží na rodině,“ konstatoval zpěvák. „Ne vždy jsem měl dobré vztahy s bratrem, ale příští týden mu jdu na svatbu a mám z toho nesmírnou radost!“ prozradil natěšeně.

Dcera ho už přerostla

Kromě syna má Jakub s manželkou Petrou ještě dceru Petrušku (17). „Občas se mnou vystupuje, ale už je vyšší než já, tak to vypadá trochu divně, když zpívá »Říkej mi táto, že jsem tvé zlato « a já na ni koukám do výšky. Ale pořád je pro mě největší odměna. Když jsem měl šedesátiny, zazpívala mi písničku Tatínkova holčička a musím říct, že jsem na pódiu bulel,“ svěřil se už dříve táta Smolík, jenž už v listopadu odstartuje tradiční vánoční turné, bez kterého by pro jeho fanynky svátky snad ani nemohly začít.

Video
Video se připravuje ...

Jakub Smolík o dojemném okamžiku s dcerou: Za slzy jsem se nestyděl! Kisa Císařová, Tonda Tran

Fotogalerie
26 fotografií