Známá herečka, šansoniérka a zároveň i dcera legendárního herce Jiřího Kodeta (†67) na instagramu sdílela pozoruhodný klenot. Jde o fotku z roku 1991, kdy coby jedenadvacetiletá dívka studovala ve Vancouveru. „Maminka zařídila, rodina podpořila a já se naučila anglicky,“ prozradila v instastories Bára Šporclová. Její maminkou je totiž Soňa Kodetová (78), spisovatelka a politička, která podporuje celoživotní vzdělávání – a tak nejspíš chtěla i své vlastní dceři dopřát v rámci studia vše, co šlo.

Ona fotka mladičké Báry je pozoruhodná tím, že si na ní herečka známá třeba ze seriálů Redakce, Přístav nebo Ochránce, není vlastně vůbec podobná. A uznává to i sama Bára, manželka houslového virtuosa Pavla Šporcla (50). „Poznali byste mě? Já tedy matně. Přísahám, že jsem nikoho nezabila. Ani jsem nepatřila k žádné divné organizaci,“ doplnila ke snímku s humorem sobě vlastním.

Video
Video se připravuje ...

Kodetová skončila u lékaře: Doživotně pod prášky! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Na studentské kartičce je zajímavý i jeden detail – Bára je na ní uvedená jako „Barbara“, ne Barbora, což je její skutečné jméno. A ona je na ní dokonce jako Barbora i podepsaná. Buď šlo o překlep, anebo o úpravu křestního jména Šporclové, tehdy Kodetové, aby se v Kanadě lépe vyslovovalo. Jisté je však jedno – že se tam Bára naučila mluvit cizím jazykem skutečně velice dobře. Díky tomu si zahrála v řadě zahraničních filmů a seriálů – třeba ve sci-fi Duně či v pohádkové sérii Princezna Fantaghiro.

Fotogalerie
39 fotografií