Slavný bavič a mystifikátor Kamil Bartošek nejprve na svém instagramu spustil odpočet, který naznačoval cosi velkého. Po jeho skončení zveřejnil video, v němž oznámil, co bude s penězi dál: Soutěž pokračuje! Začíná druhé kolo…

„Napsali jste nám spoustu nápadů, co teď s tím, a já už vím, co s těmi penězi udělám. Vymysleli jsme plán B. Všichni, kdo máte z kina tuhle kartu, si teď naskenujte QR kód a aktivujte si svoji kartu. Je to registrace do druhého kola. Na aktivaci všech karet je 14 dní. A kdo ještě svoji nemáte, máte poslední možnost si ji vyzvednout. Ty peníze budou pro vás, pro všechny, kdo přišli do kina. Co bude plán B, prozradím v pravý čas na mém instagramu. Kdo bude mít aktivovanou tuhle kartu, zůstává ve hře,“ prozradil tajemně Bartošek ve videu.

Video
Video se připravuje ...

Kazma spustil druhé kolo hry o miliony. TikTok / @kazma_kazmitch

Další peníze

Tady ovšem přichází kámen úrazu. Řada lidí se totiž karty po prvním neúspěchu už dávno zbavila, takže aby mohli ve hře pokračovat, budou potřebovat novou. A tu dostanou oficiální cestou jen tak, že si znovu zaplatí lístek do kina. V očích mnohých fanoušků tak celá věc vypadá, jako by se Bartošek snažil z nich ještě na poslední chvíli vytřískat co nejvíce peněz.

Všechno plánoval?

Další problematickou částí je pak samotný QR kód. Ten byl totiž logicky na kartičkách celou dobu, doteď ale nebyl vůbec k ničemu. Plánoval Kazma druhé kolo akce po celou dobu - a tahal tedy soutěžící za nos?

Citlivé údaje tisíců lidí

Aby toho nebylo málo, kritiku slízla i samotná registrace. Po naskenování QR kódu vám totiž vyskočí okno, v němž po vás Kazmův tým vyžaduje vyplnění osobních údajů včetně jména, adresy bydliště, telefonního čísla či e-mailové adresy. Na co jsou údaje potřeba, zatím Kazma ani jeho tým neprozradili… Není divu, že to ve spoustě lidí vyvolává nedůvěru. Na sítích se mezitím množí komentáře, že se soutěžící do dalšího kola už nezapojí.

Video
Video se připravuje ...

Kazma o penězích ze soutěže David Turek

Fotogalerie
70 fotografií