Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Silné okamžiky na pohřbu Patricie Janečkové (†25): Splněná přání nad rakví, 100 dní manželství a srdce od rodičů

/
  • Poslední rozloučení s Patricií Janečkovou
    7. října 2023 ● 16:50

    Poslední rozloučení s operní pěvkyní Patricií Burda Janečkovou (†25) v kostele Svatého Ducha v Ostravě bylo velmi emotivní. Velký obdiv patří manželovi Vlastimilovi Burdovi, který byl nejen statečný, ale byl i velkou oporou pro rodiče zpěvačky. Během rozloučení mu poděkoval farář Vítězslav Řehulka, který mši vedl. Silných okamžiků ale bylo na pohřbu mladé zpěvačky mnohem více.

  • 1.

    Davy lidí

    Velkou bolest v srdci zažívá herec Vlastimil Burda (32), který tři měsíce po svatbě musel svou ženu pohřbít. S Patricií tvořili velmi krásný pár a nikoho nepřekvapilo, když se letos v dubnu zasnoubili. 

    Svatba se konala 24. června. „Mám velké štěstí! Vzala jsem si toho nejlepšího muže, kterého si snad ani nezasloužím. To je on. Můj manžel, můj,“ netajila své nadšení a lásku ke svému muži Patricie.

    Bohužel zákeřná nemoc opět udeřila, ale v tak agresivní formě, že jí žádná léčba nedokázala zastavit. 

    Bojovala statečně, pokorně, skromně a dokonce s vtipem a svým krásným úsměvem. Byla silná jako málokdo. Nikdy si, během téhle zákeřné nemoci, na nic nestěžovala, zvládla i to, co občas ani zdraví ne, a nakonec zvítězila. Neodešla sama! Byla, je a bude dál upřímně milovaná, obdivovaná, inspirativní a nezapomenutelná. Jsem šťastný, že jsem ji mohl doprovázet a jít s ní až do samého nového začátku. Nebylo to lehké, ale nádherné. Děkuju za Tebe, Pati,“ napsal k fotografii parte manžel Vlastimil Burda. 

    A právě ten na pohřbu ukázal velkou statečnost, za rakví držel ruku své tchyně, maminky Patricie a po celou dobu nespustil oči z rakve. 

  • 2.

    Statečný vdovec

    Během mše sloužící kněz prozradil, že Patricie měla dvě přání, které jí splnili. Prvním byla první píseň, a to z filmu Babička. Zazní ve scéně, kdy babička vede Barunku ke kněžně a ta zírá obdivem. Kněz poznamenal, že věří, že Patricie teď s podobným úžasem kouká na nebeskou krásu. Druhým přáním byla píseň od Waldemara Matušky Tisíc mil, těch tisíc mil. 

    Mnoho z nás určitě napadla ta spalující, sžírající otázka, proč tak mladá, proč tak talentovaná, proč tak hodná, proč teď? Moji milý, kdo si myslí, že zná odpověď, je buď pyšný, nebo blázen. To totiž přesahuje naše myšlení. Je to tajemství života Patricie, který se neměří časem, ale intenzitou setkání,“ pronesl farář. 

  • 3.

    Splněná přání

    Poslední rozloučení si nenechaly ujít známé tváře. Mezi prvními Kristýna Leichtová, která byla očividně velmi zdrcená. 

    Nezlobte se, nejsem schopna slov,“ pronesla herečka. Beze slov prošel i Štěpán Kozub, Martin Chodúr, nebo kolegyně z divadla NDM, kde Patricie byla sólistkou. 

  • 4.

    Slavní kolegové

    Rakev byla obložená věnci ze světlých květů. Na rakvi byla kytice od manžela a před ní věnec ve tvaru srdce od rodičů. 

  • 5.

    Věnce a kytice

    Farář na konci zádušní mše vyzval smuteční hosty k potlesku, poslednímu potlesku. „Jsem přesvědčený, že Patricie má svůj první koncert v nebi, protože tolik květin nikdy na žádné premiéře nedostala,“ řekl kněz. 

    Potlesk trval hodně dlouho a přidali se i lidé venku, kteří vše sledovali na obrazovce před kostelem. 

    Je pravda, že každý přinesl květinu a někteří opravdu velké pugéty. 

  • 6.

    První koncert v nebi

    Patricia se za Vlastíka provdala 24. června. „Chtěl bych poděkovat Vlastíkovi, který se pro ní stal Šimonem na Křížové cestě, který jí podpíral. 100 dní manželství, které zůstalo věčností, díky Vlastíku,“ řekl farář. 

    Zpěvačky poslední příspěvek na sociální byl, když slavili s Vlastíkem měsíc od svatby. Pak zřejmě propukla nemoc...

     

     

  • 7.

    100 dní manželství

    Od 11 hodin se veřejnost mohla přijít do kostela Svatého Ducha v Ostravě rozloučit s operní pěvkyní. Před otevřením dveří postávali venku lidé a do kostela proudili až do 13. hodiny. Pak byl kostel uzavřený a mohli do něj jen pozvaní.

    Fotogalerie
    187 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 22

jity: Mikina rifle je podle tebe společenské oblečení. Nějaké jelito, to nedriskaj.

(10. 10. 2023 04:30)

turista.z.: "ostrov rużi"...Troufnu si tipnout, ze odtamtdud pochazela jeji duśe.. Manżel Patricie sice "nevi," ale na druhou stranu "vi"... Stacilo mu pohlednout do jejich oći, aby " videl ze neni odsud"..

(09. 10. 2023 20:20)

freecoolin_zika: taky zajímavé: steffi vertriest - once upon a time in the west

(09. 10. 2023 04:02)

freecoolin_zika: najlepe sa oblekajo rozené plačky

(09. 10. 2023 03:03)

Silvia Blahovská: nedristaj hovadiny...len sedlák sa oblečie na pohreb ako sedlák...!!!

(08. 10. 2023 23:31)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy