Nepříjemná panická porucha se Ivě Frühlingové málem stala osudnou, když jednou i se synem Adamem (9) jela autem. „Já jsem byla na dálnici a řídila jsem. Vzadu jsem měla osmiměsíčního prcka. Najednou jsem měla pocit, že mám infarkt, brněly mě ruce, člověk si myslí, že umírá,“ popsala eXtra.cz na představení nového podcastu Nezávislá v Motole. 

Ihned ji tehdy musela odvézt záchranka a začala léčba... „V tu chvíli jsem si uvědomila, že musím zachránit to dítě, mně bylo vlastně jedno, že já umírám,“ pokračovala. 

Velkým strašákem pro novopečenou mámu bylo, že se na sebe nemohla spolehnout v péči o dítě. Hlavou se jí honily otázky, zda se o syna vůbec dokáže postarat, a místo jistoty nacházela jen pochybnosti. Tehdy pro ni byl velkou oporou její manžel Honza. 

Léčba pomohla

Naštěstí zpěvačka našla léčbu, která jí pomohla a symptomy poruchy se postupně zmírnily na minimum. „Úzkostné nastavení pořád mám. Když přijde stres nebo větší námaha, mohu cítit, že by to na mě mohlo přijít, ale už tomu umím předcházet. Naučila jsem se dechové techniky, cvičím jógu, medituju. Kdyby to přišlo, už vím, že nemám infarkt, ale je to panická ataka a uměla bych s tím správně pracovat. Prášky už jsem mohla vysadit, pomohli mi v tom v terapeutickém centru Neo, kde jsem byla měsíc,“ svěřila se na stejné akci pro změnu Super.cz

Hlavně to řešit!

Pro všechny, kteří bojují s podobným problémem, má jednu důležitou radu: Je dobré to řešit dříve, než se dostat do toho bodu, kdy já jsem byla na té dálnici. Ono se tomu dá předejít. Když ty problémy začínají, je lepší si najít terapeuta a začít to řešit. Člověk se z toho potom nemůže dostat a je to hnus,“ říká otevřeně.

Video
Video se připravuje ...

Iva Frühlingová: Sourozence jsem synovi důrazně rozmluvila videohub

Fotogalerie
63 fotografií