Ještě než se kolem roku 1993 začal objevovat v televizních seriálech a  celovečerních filmech jako Expozitura, Svatá čtveřice či Kájínek, měl Hynek Čermák za sebou zcela jinou kariéru. „Dělal jsem dlouho osobního strážce i vyhazovače, ale už je to fakt dávno,“ zavzpomínal v Show Jana Krause na devadesátá léta. „Legislativa byla taková na vodě, takže jsme si dělali, co jsme chtěli. Kdo se nám nelíbil, ten letěl a tečka,“ chlubil se s úsměvem.

Tato zkušenost se mu pak v herecké branži mnohokrát vyplatila. „Je fakt, že pro mě není problém zahrát parchanta, protože jsem jich v životě potkal hodně a znám tu jejich psychologii,“ doplnil s tím, že jediná možnost, jak se vypořádat s parchantem, je být ještě větší parchant než on. „To je jediné, co na ně platí,“ dodal.

Ani ve snu by ho nenapadlo, že se ve svých 50 letech k roli osobního strážce vrátí. „Když mi režisér Tonda Procházka tu roli nabídnul, tak jsem říkal: Tondo, to je nesmysl, to já už dávno neumím, takovéto věci,“ bránil se zprvu Čermák roli v muzikále The Bodyguard, který nyní uvádí Hudební divadlo Karlín. Nakonec se nechal ukecat a na nabídku role osobního strážce Whitney Houstonové kývl.

Video
Video se připravuje ...

Hynek Čermák: Byl jsem postrachem školy se sbírkou dvojek z chování. videohub

Fotogalerie
45 fotografií