O smutné novince informovalo na sociálních sítích samo divadlo, co patří známému herci a komikovi Bolku Polívkovi (74). „S lítostí oznamujeme odchod našeho kamaráda Frettiho. Jiří Fretti Pfeiffer se celý život pohyboval v divadelním prostředí. Podílel se na všech inscenacích Bolka Polívky i na všech Bolkových manéžích (kromě 2. dílu). Upřímnou soustrast rodině a pozůstalým.“

Na věcnost se Fretti odebral ve věku 74 let. „Zemřel v pátek po dlouhodobých zdravotních potížích. Informace o posledním rozloučení zatím nemáme,“ uvedl mluvčí Divadla Michal Adamík.  Co konkrétně bylo příčinou úmrtí známého divadelníka, jenž bude na prknech, co znamenají svět, velice chybět, to už neupřesnil.

Jiří Pfeifer se narodil v roce 1948 v Brně, původně se vyučil zámečníkem. Po povinném vojenském výcviku pokračoval ve studiích na stavební průmyslovce. V roce 1972 nastoupil do Divadla na Provázku, kam přišel za výše zmiňovaným kamarádem Jaromírem Tichým. Od té doby se pohyboval v divadelním prostředí.

Podílel se na všech inscenacích Bolka Polívky a také na téměř všech jeho manéžích, stal se takřka jeho součástí. Účinkoval i ve filmech Balada pro banditu a Šašek a královna, mihnul se v dokumentárních snímcích Klaunovo pozdní odpoledne a Sen o Pierotovi. Od roku 1997 pracoval v brněnském Studiu Marta jako jevištní mistr.

Video
Video se připravuje ...

Thálií oceněný Bolek Polívka: Která jeho žena vydá za všechny? Hana Höschlová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
71 fotografií