Herečka Alice Bendová se před pár dny svěřila, že ji napadl nechvalně známý koronavirus. Z nemoci už je naštěstí venku, trápení ale bohužel zdaleka nekončí... „Dneska psali, že jsem prodělala covid. Ano. Už jsem negativní, což je dobře. Ale řeknu Vám, byl to hnus,“ napsala ve čtvrtek v delším textu na svém instagramu. 

Ošklivé následky

Jak následně dodala, „hnus“ to vlastně pořád je, protože stále nemá chuť ani čich. „To se dá samozřejmě přežít a čekat, až se mé smysly vrátí. Ta chuť by nemusela tak rychle, protože poprvé v životě necítím chuť ničeho, tudíž ani tu slaninu s chlebem si nevychutnám. Ale víte, co je nejhorší?“ pokračovala herečka a odhalila, v čem je aktuálně největší problém. 

„Že jsem jako ve snu, jako v nějaké hře, není mi dobře psychicky. Mně !!!!? Mám takový divný úzkostný pocit a vím, že to způsobil tenhle hajzl. A není to úplná sranda, věřím, že ten, kdo je psychicky slabší, může mít velký problém,“ přiznala. Chřipka jí prý podobné stavy nikdy nezpůsobila. „Tohle je něco opravdu jiného,“ posteskla si. 

Představitelka mrchy Simony z nezapomenutelných Velmi křehkých vztahů věří, že bude brzy už úplně dobře. Zároveň ale prosí fanoušky, aby zkusili opět nosit respirátory – alespoň u doktorů. „Ať se nenakazíte nebo to neplivnete na někoho, kdo by to nemusel zvládnout dobře. A nejde jen o covid,“ apelovala. 

Holubová válčí s úzkostmi

Pod příspěvkem na kontroverzní téma covidu se okamžitě rozjela vášnivá diskuze, do které se zapojila i herečka Eva Holubová (64). „Álo, vydrž, holčičko. Není to vůbec snadný. Já měla druhý covid před rokem. Pocovidový stav = hrůza. Dodnes mám astma a trpím nespavostí,“ posteskla si Alicina kolegyně. Naštěstí se problémy prý postupně zlepšují. „Nikoliv pomalu, ale v takových skocích,“ dodala.

Také Holubovou hodně potrápily silné bezdůvodné úzkosti. „Ale bolely. Občas ještě bolí. Napsala jsem si na papíry, když mi bylo dobře: ,Já vím, že vy, potvory, odejdete. A zase přijdete. Ale mě nedostanete!' Papíry jsem rozmístila po celém domě. I na dveře od záchodu,“ svěřila se se svým trikem. Zároveň prý navštěvuje psycholožku, která jí hodně pomáhá. 

Pozor na únavu

Holubovou dodnes trápí potíže se soustředěním a s pamětí, ale dělá si z nich prý legraci. Což podle ní umí i Bendová. „Dáš to, není to tak složitý, naopak je to jednoduchý, ale není to snadný! Pozor na únavu! Pitný režim a čerstvý vzduch,“ doporučila ještě kamarádce. 

Bendová tipy kolegyně ocenila. „Evičko, moc děkuji za podporu i za rady. Je to taková bublina, ze které nejde utéct. Hnus to je. Myslela jsem, že se mě to netýká,“ posteskla si. 

Video
Video se připravuje ...

Alice Bendová se málem udusila piškoty v souboji s krysou. FTV Prima

Fotogalerie
33 fotografií