Z party přátel, co rok co rok jezdili na expedici APALUCHA, zůstal poslední naživu. Nejprve se do hereckého nebe odebral neodolatelný lékař Albert, respektive Július Satinský (†61), jenž ho hrál. Později jej následoval představitel smolaře a hudebního skladatele Michala, tedy Václav Postránecký (†75). Letos se k nim na věčnosti připojila Jana Šulcová (†76),  která ztvárnila maminku Kateřinu. Pavel Nový, byť poslední dobou navštěvuje jeden pohřeb za druhým, má však naštěstí velice tuhý kořínek.

V září 2007 přitom Nový onemocněl západonilskou horečkou po štípnutí nakaženým komárem, a nemoc u něj neměla zrovna nejpříjemnější průběh. „Dá se říct, že jsem tenkrát doslova umřel,“ popisoval známý sportovec a milovník pohybu, který během boje s vážnou chorobou dokonce dočasně ochrnul. Po pobytu v nemocnici pak byl 5 měsíců v rehabilitačním centru v Kladrubech, kde se tehdy usilovně snažil dát zase dohromady. Podařilo se. Domů odešel po svých, jen s francouzskými holemi. 

Video
Video se připravuje ...

Herec Pavel Nový na České Miss: Smutné přiznání o potenci! Markéta Reinischová

V červnu 2022 zase herec šokoval prohlášením, že bojuje s rakovinou. „Mám se kvůli tomu po*rat? Medicína dělá mílové kroky vpřed, tak na ně spoléhám. Spoléhám na to, že se to třeba dovnitř hlavy ani nedostane. Seškrábali mi to z kosti a flákli mi tam kus kůže z krku,“ líčil tehdy pro magazín Sedmička otevřeně a ukazoval náplast za uchem, která spolu s hrubými stehy potvrzovala pravdivost jeho slov. „Doufám, že to budu mít tím pádem z krku,“ dodával.

Později ale popřel, že by někdy nějaká taková slova vůbec řekl. „Byl jsem na takovém malém zákroku. Za uchem jsem měl výrůstek, týden jsem nosil obvaz. Někde se objevila moje fotka a napsalo se, že mám raka. A pak už to jelo. Vypadám na umření?“ podivoval se herec, jenž stál poprvé před kamerou již ve třinácti letech - zazářil v rodinném filmu Václava Vorlíčka (†88) Kuřata na cestách. Později zdůrazňoval, že je „zdráv úměrně věku“. Snad mu to vydrží i nadále!

Fotogalerie
45 fotografií