Hvězda Vyprávěj, Ordinace v růžové zahradě 2Rafťáků nebo Všiváků Andrea Růžičková má doma s manželem dva malé syny – staršího Tobiáše (6) a mladšího Jáchyma (2,5). Slovenská herečka, která dlouhodobě žije v Praze, se nyní obrátila na sociální sítě a přiznala, že si na ní mateřství občas vybírá svou daň.

„Jsou dny, kdy jsem frustrovaná. Frustrovaná matka! Taky to tak máte? Ten pocit (a to není stěžování), že i když jste šťastná a vděčná za všechno... jako kdybyste necítili tu zpětnou vazbu. Máme řeči plné bezpodmínečné lásky a přitom pořád čekáme, že nás naše děti poplácají po rameni a řeknou: ,Ty jsi fakt super MATKA. Děláš fakt super jídlo, máme super dům, super hračky, fakt super servis... Jsi hustá!' A ono... ne... Furt ten pocit, že je to málo. Co bude dál... k jídlu, hraní, nějaká další zábava, program? Ufff... Rodičovství je pořádná fuška, co?! “ rozepsala se. 

Proti vyčerpání a frustraci se snaží bojovat hlavně vnitřním klidem. „Snažím se nastavit na model, že nic není špatné ani dobré. Že všechno prostě je, aby jedno táhlo druhé. Navzájem se to rozvíjelo a zdokonalovalo, to naše poznání. Vždyť kdyby nepršelo... nikdy by se nevynalezl deštník,“ dodala. Podobně se jistě někdy cítí nejeden z rodičů. 

Na začátku srpna zase přiznala, že občas po večerech s manželem diskutují o tom, zda své děti vedou správně. „Nevím. Ale jedno vím jistě... Že se milujeme. Když je sluníčko, i když jsou mraky,“ napsala tehdy. 

Některé fanoušky napadlo, že jistou roli v jejích aktuálních pocitech mohl sehrát i začátek školní docházky staršího Tobiáše. Herečka ovšem prozradila, že synek dostal odklad. „A už teď vím, že to bylo dobré rozhodnutí,“ pochvaluje si Andrea. 

Video
Video se připravuje ...

Andrea Růžičková: Mateřskou si s manželem po roce střídáme. Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
49 fotografií