Dřív na sebe jako herečka strhávala pozornost, v městském divadle v Náchodě se ale schovávala za svoje garde, režiséra a náchodského radního Tomáše Magnuska (39). „Manžel je tady taky, sedí dole, tak trochu inkognito,“ usmála se Yvetta plaše. A hned jak, coby porotkyně, odhlasovala v soutěži Anděl mezi zdravotníky, zvedala se k odchodu.

„Miluju lidi, mám je strašně ráda, ale trošku se jich bojím. Vždycky když mezi ně jdu, mám velké obavy, ale když už jsem mezi nimi, tak mám strašnou radost,“ svěřila se Aha! herečka a vzápětí vysvětlila, co ji přimělo opustit domek nedaleko Náchoda a výjimečně se vydat mezi lidi.

„Nechtěla jsem pozvání odmítnout. Zdravotníci jsou úžasní a já smekám před jejich úsměvy, které nám dávají, když máme nějakou bolístku,“ dodala a ani se nesnažila skrývat dojetí. „Na velkou společnost nejsem zvyklá. Mám doma dva berany, kočky a s nimi jsem prakticky pořád,“ vylíčila Kornová, která se na konci července vdala za spisovatele Josefa Petrů (57).

„Mohli bychom odjet, oni ti berani tři dny vydrží a my bychom stejně na víc dní nikam nejeli, protože doma je doma,“ smála se sympatická žena, která toho má za sebou, i vlastní vinou, opravdu hodně. V minulosti totiž několikrát skončila v léčebně kvůli závislosti na drogách a alkoholu, soud jí dokonce odebral i děti, o které pak tři roky bojovala. Yvettin současný život ale vypadá úplně jinak. „Bydlím na vesnici, kde jsou tak úžasní lidé. Hlavně babičky, s nimiž si ráda povídám, a chodím jim nakupovat. Mám ráda tu jejich obyčejnost,“ prozradila herečka.

Z hvězdy troska

Je nejmladší ze čtyř sourozenců a stejně jako oni zpívala a tancovala. Poprvé se ve 12 letech objevila ve filmu Přijela k nám pouť a pak už šla z role do role. Úspěšnou kariéru zazdila několika špatnými rozhodnutími. Odešla z konzervatoře,  živila se jako rekvizitářka na Barrandově. Pak začala jezdit jako bedňák a osvětlovač skupin Pražský výběr a Abraxas. Pila a fetovala. „Drogy začaly být i doma, dobrovolně jsem si je nechala píchnout. Brala jsem je rok a půl. Po půlroce fetování mi vzaly úřady všechny tři děti,“ vzpomínala na drsné období Kornová.

Byl to právě Magnusek, který jí dal šanci. Nabídl Yvettě práci ve svém hereckém muzeu v Ratibořicích a dostal ji i znovu před kameru. A opět to byl on, kdo ji během komorního obřadu oddal za dlouholetého přítele. „Tomáš je pro mě strašně důležitý člověk, začal mě znovu obsazovat a dal mi důvěru, jsem mu strašně vděčná, že mě má rád. Já to cítím a to je strašně krásný,“ říká Kornová.

Svůj nesporný talent dostala příležitost oprášit díky Tomáši Magnuskovi. „Teď zase něco točí, tak mi nabídl roličku. Připravuje se také natočit Ležáky, tam bych měla hrát cikánku,“ prozradila. Další režiséři ale Kornové dál nevěří. „Jiné nabídky nemám, ale jsem ráda. Dneska už je to jen o přirozenosti a vlastně o ničem,“ vysvětlila hvězda filmů Šest medvědů s Cibulkou nebo Můj brácha má prima bráchu.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Korn (73): Myšlenky na konec kariéry! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
51 fotografií