V pátek 25. srpna během už pětadvacátého galavečera v Náchodě v divadle Dr. J. Čížka vybrala porota českého Muže roku 2023. První místo si odnesl František Knobloch. Mladík, jenž stále žije se svou maminkou, studuje dvě vysoké školy naráz, nepije alkohol a každé ráno snídá avokádo. 

„Je to neuvěřitelný pocit. Měl jsem nejrozzářenější úsměv za poslední dobu. Když vyhlásili třetí a druhé místo, tak už jsem měl tušení, že bych to mohla být já,“ prozradil Blesku svoje pocity těsně po svém vítězství v tradiční pánské soutěži krásy.

„Přítelkyně mi nefandila, momentálně žádnou nemám,“ dodal soutěžící číslo dvanáct, který pracuje i jako holistický poradce. „Úplně mě to neživí, něco si tím jen přivydělávám, ale opravdu mě baví vzdělávat lidi v tomto tématu a bořit mýty,“ vysvětlil Knobloch, který zatím bydlí v mamahotelu.

„Žiji s rodiči, oni jsou zatím moji chlebodárci. Minimálně rok se na tom nic nezmění, protože ještě studuji práva a přírodní vědy, konkrétně molekulární biologii a biochemii,“ smál se s tím, že po střední škole chtěl na práva, ale pak zjistil, že ho to moc nebaví a přibral si k tomu další vysokou školu.

V hledišti mu fandili oba rodiče a sestra. Moc to s nimi nicméně nezapil. „Slavit se může, ale taky přes den a bez alkoholu. Je možné, že teď trochu alkoholu možná bude. Ale jsem na sebe opravdu hodně přísný. Například nepozřu zpracované potraviny, hlavně tyčinky, uzeniny takové věci nejím, nepovažuji je za jídlo, jím celistvé potraviny, které někde vyrostly a někde se pásly, když mluvíme o zvířatech. K snídani si dám třeba kváskový chléb, avokádo, vajíčka…“ vypočítal student, který by měl reprezentovat i na mezinárodní soutěži.

Finalisté se utkali v disciplínách, jako je rozhovor, otázka od známé osobnosti, promenáda ve spodním prádle či volné disciplíně. Celým večerem provázela moderátorská dvojice Lenka Špillarová (37) a Karel Voříšek (59).

Nechyběla řada hvězdných hostů i účinkujících: během večera vystoupili Josef Vágner (33), Marian Vojtko (50), Michaela Pecháčková (19), Jitka Zelenková (73), Leona Machálková (56), Lucia Sosna, Gabriel Grillotti, Natálka Grossová (20), Jan Bendig (29) či Heidi Janků (60).

Sexy Žilková a Kynychová v průsvitných šatech

Se svým nejlepším kamarádem Pepou Holomáčem (63) dorazila ve stříbřité róbě i Veronika Žilková(61), v průsvitných šatech se na svalovce zase přišla podívat cvičitelka Hanka Kynychová (55). V publiku zasedla dokonce i bývalá ministryně financí ČR Alena Schillerová (59) v doprovodu starosty Náchoda Jana Birkeho (54).

 

Video
Video se připravuje ...

Anna Slováčková: Svalovci mi nic neříkají, u chlapa chci něco jiného Kateřina Štichová

Fotogalerie
138 fotografií