ONEMANSHOW: The Movie vidělo během premiérového víkendu v českých kinech 290 000 diváků. Tolik lidí na žádný český film v prvních čtyřech dnech promítání nepřišlo. Dosavadním českým rekordmanem návštěvnosti byl Anděl Páně 2, který během premiérových čtyř dnů vidělo 188 000 diváků. Ženy v běhu vidělo v tomto období 177 000 diváků a Vyšehrad 173 000 diváků. Jediným filmem vůbec, který Kazmovi v diváckém zájmu premiérového víkendu odolal, je spektákl Avengers: The Endgame, na nějž přišlo v prvních čtyřech dnech 344 000 lidí.

Kazmův projekt ale přeskočil české uvedení celosvětových trháků Padesát odstínů šedi (256 000 diváků), Harry Potter a relikvie smrti – část 1 (248 000 diváků), Hobit: Bitva pěti armád (243 000) nebo Avatar: The Way of Water (242 000)

Celovečerní projekt ONEMANSHOW: The Movie vstoupil do českých kin ve čtvrtek 17. srpna. „Je to opravdu neuvěřitelný divácký výsledek, v tuto chvíli v podstatě historický. Kazma si zaslouží obrovské gratulace,“ neskrývá radost Martin Palán z distribuční společnosti Bontonfilm. „Kazma dokázal posunout hranice toho, co lze v českém filmu očekávat. Neřídil se konvenčními pravidly, rozhodl se jít svou vlastní cestou. V tom je film výjimečný. Tím, že je současně hrou, kombinuje fikci a realitu. Budí obrovské vášně a diskuse, vzbuzuje odsouzení i absolutní nadšení jako málokterý projekt a učí nás všechny přemýšlet jinak.“

Sám Kazma pak poprvé oficiálně zveřejňuje detaily hry, jejíž je film součástí. Každý divák totiž dostává ke vstupence svoji unikátní herní kartu, která je potřebná ke hře o 22 milionů korun. Peníze jsou umístěny na veřejnosti, v trezoru z neprůstřelného skla v Praze na Výstavišti. Trezor dokáže otevřít buď jedna jediná náhodná výherní karta anebo kód na základě správně vyluštěné šifry. Nápovědy k šifře ukrývá právě film. Šifra je zároveň součástí obřího betonového monumentu poblíž Lysé na Labem. Jedná se o 90 betonových kvádrů se symboly tvořícími samotnou šifru.

„Při tvorbě tohoto filmu jsem chtěl, aby se nejednalo jen o pasivní zážitek. Chci, aby se diváci zapojili, přemýšleli a stali se součástí příběhu,“ říká Kazma.  

Video
Video se připravuje ...

Kazma o trezoru s milionem na Výstavišti David Turek

Fotogalerie
29 fotografií