Přestože rodiče z jeho nápadu nadšeni moc nebyli, nakonec se rozhodli synovi cestu dovolit a ten byl v sedmém nebi. „Tady mě to tehdy nebavilo, měl jsem nutkání někam vypadnout, dřív se tomu říkalo na zkušenou,“ rozpovídal se moderátor Televizních novin v rozhovoru pro páteční Blesk tv MAGAZÍN.

„Měl jsem dobrou angličtinu, tak jsem chtěl jet někam, kde se mluví jiným jazykem, abych se ho naučil. A vyšla z toho Brazílie,“ prozradil.

Přestože se dostal do skvělé rodiny, občas mu tam bylo úzko. Největší a nejlidnatější stát Jižní Ameriky je totiž známý i ohromnou kriminalitou, „Když jsem šel jednou ráno na sedmou do školy, vzal jsem to kolem parkoviště, které bylo známé prodejem drog. Asi patnáct metrů ode mě stáli dva chlapi a bavili se... Najednou jeden z nich vyndal pistoli, do toho druhého vystřílel celý zásobník, nasedl na motorku a odjel!“ popsal Martin nejotřesnější zážitek svého života.

V tu chvíli jen stál a koukal. „Kolem bylo hodně lidí. Začali kmitat, volat sanitku a policajty, takže jsem tam ani nešel a pokračoval jsem v cestě do školy. Ale byl jsem z toho, mírně řečeno, otřesenej,“ svěřil se Čermák. A nebyla to jediná ohavnost, která ho v Brazílii potkala. „Jednou na mě chlap vytáhl nůž!“ prozradil sympatický moderátor.

Portugalsky neuměl ani slovo

Do Brazílie, největšího a s 214 miliony obyvatel nejlidnatějšího státu Jižní Ameriky a také pátého největšího a šestého nejlidnatějšího státu světa, Martin odletěl bez znalosti prostředí i jazyka!

„Přestože jsem neuměl ani slovo, když jsem tam odjížděl, za tři měsíce jsem mluvil plynule portugalsky. Bydlel jsem ve skvělé rodině, chodil na hodiny tance, měl jsem tam i přítelkyni a s mnoha brazilskými kamarády si dodneška píšu,“ vzpomíná na mladické dobrodružství.

Moderátor, který už deset let působí na TV Nova, mluví plynně anglicky a portugalsky, dorozumí se i v němčině, španělštině a italštině. Říká, že má rozepsanou knížku a několik povídek.

Velká zpověď Martina Čermáka už zítra v Blesk tv MAGAZÍNU!

A dále čtěte:

  •  Chata na Děčínsku je druhý domov Davida Matáska
  •  Provokatér Kazma konečně promluvil o svém filmu!

Video
Video se připravuje ...

Moderátor Martin Čermák a jeho první chvilky s miminkem: Exkluzivní záběry z porodnice Videoredakce ženských webů

Fotogalerie
40 fotografií