Když Jan Kolomazník dnes slyší písničku, kterou nazpívala Eva původně sólo jako duet, je moc rád, že dal k natočení souhlas. „Takhle nová písnička bude Evu lidem dál připomínat,“ říká. Evin hlas zkrátka zní z nebe.

Pro Ondřeje Provazníka byl zážitek o to větší, že se s Pilarkou nikdy osobně nesetkal. „Je to velká odpovědnost i čest. Jsem moc rád, že jsem mohl přispět k uchování jejího dědictví,“ řekl deníku Aha! mladý zpěvák. 

Jak by se asi duet líbil zpěvačce, která by ve středu oslavila 84. narozeniny? Ještě na nemocničním lůžku v únoru 2020 zkoušela nositelka čtyř Zlatých slavíků svůj hlas a věřila, že se vrátí na jeviště. Nestihla to, zemřela 14. března 2020 poté, co jí selhaly ledviny zničené léčbou rakoviny, kterou prodělala koncem 80. let.

Jedině naživo

Pilarka měla jednu velkou zásadu. Nikdy se nesnížila k playbacku. Odmítala otevírat pusu na puštěný zpěv a hudbu. „Když se rozezpívávám odzdola nahoru, pořád tam je tři a půl oktávy. A aby publikum vidělo, že to není žádný technický švindl, na svých vystoupeních v jedné písničce odložím mikrofon a odzpívám ji bez něj,“ říkala Eva.

Video
Video se připravuje ...

Pilarová by oslavila 84 let: Po její smrti vyšla nová píseň! 

Fotogalerie
26 fotografií