Žilková v posledních dnech zveřejňuje na sociálních sítích snímky a zážitky z natáčení v Istanbulu. „Je to slovensko-turecký televizní film, který se odehrává v prostředí diplomacie. Já hraju uznávanou výtvarnici, která připravuje v Istanbulu skandální a provokativní vernisáž. Je to vztahový film, takže nějaké milostné vztahy se dotýkají i mě,“ vysvětlila herečka, když jsme se jí zeptali, o co konkrétně se jedná.

S přihlédnutím k událostem v jejím osobním životě je to až neskutečné, jak se vše opět prolnulo. „Jsem jediná mezi herci, kteří ještě stále vlastní diplomatický pas,“ smála se Žilková, která bude mezi Českem a Tureckem pendlovat až do konce měsíce. „Musím dostát povinnostem na různých letních divadelních scénách, ale je to méně náročné cestování, než jezdit přes rok třeba na otočku do Ostravy. Istanbul je totiž jen asi dvě a půl hodiny letu a navíc bydlím u letiště,“ říká.

Na Slovensku ji teď navíc čeká i ocenění! Obdrží prestižní cenu Identifikačního kódu Slovenska, který se osobnostem ze zahraničí uděluje jen výjimečně. „Potěšilo mě a zároveň vyděsilo, že už jsem ve věku, kdy dostávám ceny. U filmu už jsem 40 let, natočila jsem řadu věcí, takže mě těší, že si toho všimli, a byť jsem pro ně cizinka, že patřím mezi pár českých umělců, kteří tuhle cenu dostali,“ dodává Žilková.

Video
Video se připravuje ...

Veronika Žilková s vnučkou Rozárkou: Plození mláďat je nejsilnější přírodní zákon! David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
13 fotografií