„Dnes 17 let spolu!“ napsal stručně na sociální síť režisér a sdílel vzpomínku na svou svatbu s blondýnkou Magdalenou Strachovou, za svobodvna Stupkovou. Možná těžko uvěřit, že už je to 17 let, jelikož obřad proběhl v roce 2006. 

Jak je poznat ze snímku, co Jiří ukázal na facebooku, svatební fotografie je zarámovaná a má své čestné místo. Dokonce ji zdobí i růženec s křížkem. Ostatně není nic tajného, že Strach je silně věřící.

Podle toho také vypadala samotná svatba, která proběhla v Klatovech v jezuitském kostele svatého Ignáce. Dvojice se brala po dvouleté známosti a celý obřad včetně všech církevních tradic trval dvě hodiny, následoval koncert. Jiří v sobě nezapřel režiséra, a vše organizoval. 

Oddávajícím byl kněž Norbert Badal, který vtipkoval, že umělci si často zvou celebrity, ale málokomu se poštěstí mít na svatbě za svědka rovnou čerta. Narážel tím samozřejmě na fakt, že na obřadu Strachovi svědčil herec Jiří Dvořák, který mu hrál v pohádce Anděl páně (a později i v druhém pokračování) pekelníka Uriáše. 

K 17. výročí manželství popřáli oblíbenému režisérovi, co stojí také za filmy Vrásky z lásky či Klec a za seriály Docent, Ďáblova lest či Labyrint, mnozí fanoušci a přátelé. Jeden z nejpopulárnějších komentářů ale vtipně narážel i na Jiřího nejslavnější hereckou úlohu - loupežníka Lotranda. „Našla holka kluka nešťastného, zamilovala se do něho,“ zanotoval mu kdosi písničku ze slavné pohádky Karla Smyczka (73) z roku 1997, kde Strach vytvořil hlavní romantickou dvojici s Bárou Seidlovou (42) alias Zubejdou. 

 

 

Video
Video se připravuje ...

Strach ve Varech přislíbil Anděla Páně 3: Ramba půjde do nebe! Pavlína Horáková

Fotogalerie
38 fotografií