Jednou z takových byla smrt maminky, která ho zastihla v plném pracovním nasazení. Paradoxem je, že tuhle situaci si »Čmaňa« zkusil i nanečisto při zkouškách na brněnskou hereckou akademii JAMU.

Během Sanitky

„Paní profesorka Ryšánková řekla, ať předvedu etudu. Měl jsem v ní být hercem, kterému během představení přijde zpráva, že mu zemřel někdo z rodiny,“ vzpomíná Zedníček. „Něco podobnýho se mi potom stalo, když mi umřela máma,“ říká herec. V té době zrovna točil seriál Sanitka a v noci celou dobu čekal, kdy zpráva, jíž se děsil, přijde. Věděl, že už je s maminkou zle...

Co divák nesmí

„Pamatuju si, jak jsem mezi natáčením chodil do karavanu, kde už žádný veselo nebylo, a furt jsem myslel na tu mámu. Ale pak se šlo točit a já to musel z hlavy vyhodit a věnovat se práci. I když se vám to stejně furt tou hlavou motá, divák to nesmí poznat!“ svěřuje se Zedníček. „To samé na mě tehdy chtěli na zkouškách. Aby to na mě bylo a vlastně nebylo poznat,“ uzavírá.

Tragédie synovce Jakuba

Další životní ránou pro Zedníčka bylo, když při nehodě na dálnici na Nový rok 2018 tragicky zahynul jeho milovaný synovec Jakub, s nímž moderoval zábavný pořad Kurňa, co to je?. „Byli jsme zrovna u přátel na Floridě, když mezi druhou a třetí ráno zazvonil telefon a dozvěděli jsme se tu strašnou zprávu. Bylo to šílený, vypravili jsme se domů jen díky mé ženě, která začala všechno organizovat. Já byl úplně... Bylo to hodně špatný,“ přiznává dnes herecký bard. Jakub o silvestrovské noci jel za svou přítelkyní a dcerou, ale na 192. km D1 u Brna dostal smyk a narazil do svodidel. Když pak, zřejmě v šoku, přecházel dálnici, smetlo jej auto.

Velká zpověď Pavla Zedníčka už zítra v Blesk tv MAGAZÍNU!

Video
Video se připravuje ...

Malý pitaval z velkého města. Jak se řešily kriminalistické případy v Československu a proč herci nesměli mít vousy? Videohub

Fotogalerie
47 fotografií