Herečka nemá problém veřejně přiznat, že je toho na ní někdy dost a že nemá daleko ke kolapsu. A tak není divu, že před lety vyhledala odbornou pomoc. 

Já jsem začala chodit na terapii půl roku předtím, než jsem otěhotněla poprvé a byla jsem v šoku, kolik témat se ve mně skrývá. Říká se, že buď se učíte dobrovolně a po dobrém, anebo vás život donutí věci pochopit těžkými událostmi. Terapie tak může být tím dobrovolným krokem, jak začít chápat sám sebe bez toho, aby se musely začít dít průšvihy,“ svěřila se na sociální síti Marie, která je maminkou dcery Alfrédy (5) a syna Rudolfa (3).

Video
Video se připravuje ...

Vítězka StarDance Marie Doležalová: Proč sekla se svým úspěšným blogem? Markéta Reinischova, Lukáš Červený

Předsudků ohledně terapií panuje mnoho, například že musíte být blázen, abyste na ně mohli chodit nebo že je s vámi něco hodně v nepořádku, když potřebujete odbornou pomoc. Já si naopak myslím, že je s vámi něco hodně v pořádku, když se odhodláte řešit s odborníkem něco, s čím si sami nevíte rady. A to něco nemusí být nic konkrétního, může to být prostě váš život a nechat si poradit je podle mě znakem síly a ne slabosti,“ netají se Doležalová

Partnerka tanečního mistra Marka Zelinky se odhodlala jít s pravdou proto, aby víc zviditelnila online terapie. „Protože na tom se shodují téměř všichni, to úplně nejtěžší je udělat první krok, potom už začíná úleva až euforie, i když je to těžká práce, která ale vždycky přináší benefity,“ tvrdí. 

Fotogalerie
33 fotografií