Lidé z Kunovic na Uherskohradišťsku, odkud slavný herec pocházel, se zlobí.

Pořád je tu binec

„Chceme se Pepíkovi poklonit, ale nemáme pořád kde. Je tady trojhrob s jeho rodiči, kde se s nimi chtěl sejít po smrti i on, tak co se děje?!“ rozčiluje se jeden z místních. Deníku Aha! dokonce poslal fotografii současného hrobu. „Sice ho po smrti pana Abrháma dali krásně dohromady, zrestaurovali, osázeli, ale je tu pořád binec,“ pokračoval muž, kterému očividně vadí jehnědy, jež hrob zasypaly.

Aha! proto kontaktovalo sestru zesnulého, režisérku a herečku Bocu Abrhámovou (88) s otázkou, kdo se o hrob stará. Prý to osobně zadala jisté pohřební službě. „Děkuji vám ale za informaci, okamžitě to zařídím a zjednám pořádek!“ reagovala na náš dotaz paní Boca. Sama je, bohužel, nepohyblivá, a tak jí nezbývá nic jiného než věřit pověřené službě.

Vše je na synovi

Kdy bude její milovaný bratr pochován, neví, urnu má stále u sebe její synovec Josef Abrhám ml. (46). „Bratr chtěl být se svými rodiči, stejně jako já, ale kdy se tak stane, je opravdu pouze na něm,“ zdůraznila Boca. „A myslím, že opravdu není důležité, kdy se tak stane...“ řekla na obranu jediného syna Abrháma a Šafránkové.

Víc dělat nemohu...

Trojhrob, kde jsou ostatky Abrhámových rodičů, doznal po hercově smrti určitých změn. Byly odstraněny keřové jalovce, které ničily rám, a hrob byl obsypán bílými kamínky. Boca také obstarala kameníka a nechala opravit velkou kamennou mísu. „Víc dělat nemohu, jen doufat, že se tam jednou s tatínkem, maminkou a Pepíkem setkám,“ dodala Abrhámova sestra.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Josef Abrhám (†82): Připomeňte si jeho ikonické role. Videohub

Fotogalerie
51 fotografií