Na jih Evropy Svěceného doprovázela herečka Zdeňka Žádníková Volencová (48). „Vypadalo to, že k sobě patří,“ prozradil deníku Aha! jeden z účastníků zájezdu.

„Potkali jsme je v Cremoně v muzeu houslí,“ dodal zdroj. Sám je hudební nadšenec a byl na některých koncertech, kde dvojice vystupovala. „Už před pěti lety paní Volencová moderovala Svěceného koncerty a hrála na flétnu.“

Na dotazy médií, zda není Volencová jeho partnerkou, se Svěcený pousmál. Ale neřekl NE! „Já jsem unavený, já nemám na tyhle věci čas,“ byla slyšitelná veselost v jeho hlase.

„Byli jsme podepsat smlouvu na zapůjčku houslí, které budou součástí dalšího Festivalu hudby na zámku Dobříš. Nic bych za tím nehledal... Srdečně vás tam zvu,“ snažil se odvádět pozornost houslista.

O Zdeňce v minulosti mluvil moc hezky. „Přesvědčila mě i mé orchestrální kolegy k herecké roli. Nejtěžší je dohrát skladbu a soustředit se na text,“ svěřil se před třemi lety, když chystali divadelní koncert Na Vivaldiho!

Žádníková napsala scénář a prý houslistu i učila herectví. Že by tehdy přeskočila pověstná jiskra? Kvůli dalšímu společnému projektu Festival hudby na zámku Dobříš dokonce herečka loni posunula rodinnou dovolenou s manželem a čtyřmi dětmi, aby byla volná pro Jaroslava.

Svěcený se rozváděl po téměř 30 letech manželství v roce 2019, jen rok poté, co začal vystupovat se Zdeňkou.

Video
Video se připravuje ...

Rozvedený Jaroslav Svěcený o Vánocích: U jaké bude ženy? Hana Höschlová

Fotogalerie
57 fotografií