Po dvouletém kriminále se konečně dočkal svobody!  David Křížek využil první možnosti na podmíněné propuštění – po uplynutí třetiny trestu. Okresní soud v České Lípě rozhodnul v jeho prospěch. Za mřížemi byl totiž známý jachtař vzorným vězněm, nevyhledával spory, zapojoval se do udržování pořádku na oddíle i do různých aktivit organizovaných ve věznici a také pilně pracoval jako skladník. Ve volném čase se navíc věnoval sebevzdělávání, účastnil se literárních kurzů a napsal a ilustroval knížku pro děti.

Jednání o propuštění Davida Křížka z věznice ve stráži pod Ralskem zabralo asi půl hodiny a odehrávalo se prostřednictvím videokonference. Přestože známý sportovec ve své žádosti zopakoval, že se cítí být zodpovědným za své provinění, zároveň však zdůraznil, že se do báně dostal kvůli své naivitě a důvěře ve špatné lidi. Úplně volný ale není. Vzhledem k tomu, že mu do konce výkonu trestu zbývalo ještě poměrně dost času, byla u něj stanovena nezbytná zkušební doba v délce pěti let. 

Video
Video se připravuje ...

Moderátorka Sama doma Lucie Křížková: Manželův příjem mi chybí! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

„To znamená, že ten trest nekončí rozhodně,“ zazní ve vyjádření slavného mořeplavce pro pořad Showtime, na který se můžete podívat v ten samý den, kdy se Křížek dostal na svobodu - tedy v pondělí 24. dubna na FTV Prima. „V Čechách je zavedený pravidlo, že kdo nesedí v base, nevykonává trest. Ale ono to tak úplně není. Přece jenom, i tak člověk bude muset bejt hodně opatrnej a pořád to za sebou bude mít, ale důležitý je, že budu se svoji rodinou a že budu doma. Takže pocity úžasný,“ radoval se.

Jako věrná Pénelopé totiž na něj po dobu, co byl v žaláři, čekala jeho manželka Lucie Křížková, bývalá Misska a současná moderátorka pořadu Sama doma. Dvojice má spolu dvě děti, syna Davida (v květnu 11) a dcerku Lolu (6). Právě to, že se Křížek vrátí do stabilního rodinného zázemí, pro něj bylo polehčujícím faktorem - stejně jako to, že se po návratu do „běžného života“ prý ihned zapojí do pracovního procesu. Podle svého obhájce se bude věnovat sportovním a trenérským aktivitám.

Video
Video se připravuje ...

Křížek Zbyněk Schnapka

Fotogalerie
47 fotografií