Po dvouletém kriminále se konečně dočkal svobody! Podle informací webu Deník.cz uspěl David Křížek během první možnosti na podmíněné propuštění – po uplynutí třetiny trestu. Jeho případ posoudil okresní soud v České Lípě, který přihlédl k faktu, že za mřížemi byl jachtař během výkonu trestu vzorným vězněm, nevyhledával spory, zapojoval se do udržování pořádku na oddíle i do různých aktivit organizovaných ve věznici a také pilně pracoval jako skladník.

„Ve volném čase jsem se věnoval sebevzdělávání, zúčastnil jsem se literárních kurzů, napsal a ilustroval jsem knížku pro děti,“ doplnil Křížek, jehož manželkou je bývalá misska a současná moderátorka Lucie Křížková, se kterou má dvě děti – syna Davida (v květnu 11) a dcerku Lolu (6). Právě to, že se vrátí do stabilního rodinného zázemí a prostředí, pro něj bylo polehčujícím faktorem. „Má zajištěné i zaměstnání, bude se věnovat sportovním a trenérským aktivitám,“ uvedl jeho obhájce Lukáš Trojan.

Video
Video se připravuje ...

Moderátorka Sama doma Lucie Křížková: Manželův příjem mi chybí! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Přestože známý sportovec ve své žádosti o podmíněné propuštění zopakoval, že se cítí zodpovědný za své provinění, zároveň však zdůraznil, že se do žaláře dostal kvůli své velké naivitě a slepé důvěře ve špatné lidi. „Prosím jen, dejte mi šanci,“ prosil emotivně. A dostal ji! Českolipský senát po zhruba půlhodině pravomocně rozhodl, že může Křížek vězení ještě téhož dne opustit. Protože mu ale do konce výkonu trestu zbývala ještě dlouhá doba, byla stanovena nezbytná zkušební doba v délce pěti let. 

Někdejší mořeplavec a držitel mnoha cen v tomto oboru nastoupil k výkonu trestu 12. 7. 2021 v Hradci Králové a 27. 7. 2021 byl přeložen do strážské věznice. V kauze vytunelované kampeličky Metropolitní spořitelní družstvo figuroval jako takzvaný bílý kůň. Pravomocně byl odsouzen poprvé předloni v květnu, kdy ho Vrchní soud v Praze poslal do věznice s ostrahou na 3,5 roku.

Minulý rok byl Křížek u Městského soudu v Praze znovu, kvůli obvinění z dalšího podvodu. Tehdy škoda dosahovala 124 milionů korun. Po odvolání mu byl prodloužen pobyt za mřížemi o 18 měsíců, na rovných pět let, což bylo pro jeho choť velmi devastující zjištění. Nyní se však vše obrátilo k lepšímu a rodina se zase shledá! 

Video
Video se připravuje ...

Křížek Zbyněk Schnapka

Fotogalerie
47 fotografií