A zároveň proklínal svého syna a režiséra Michala Čecha (56), že o jeho hospitalizaci informoval média s tím, že šlo o cévní mozkovou příhodu. Tím samozřejmě všechny vystrašil. „Volal mi tehdy syn Michal, zvedl jsem telefon a nedal jsem dohromady ani jednu větu. Něco se stalo. Věděl jsem, co chci říct, ale nešlo mi to. On hned volal záchranku,“ dává až dnes vědět hitmaker, herec a také divadelní principál.

Nikdo neví, co mi bylo...

„Odvezli mě do nemocnice, byl jsem tam den a noc, potíže s řečí odezněly. Doktor mi pak řekl, že neví, co to přesně bylo, že to mohl být buď mozek, nebo srdce,“ dodal ještě František s tím, že už ho unavuje o tom hovořit, stejně jako o osmdesátinách, které má v létě a slavit je odmítá. „To už není oslava, to je tryzna. Jediné, co je na osmdesátce pozitivní, je to, že se toho člověk dožil. Nemám umělej kloub, udržím stolici – to jsou v osmdesáti letech úspěchy,“ prohlásil v pořadu Život ve hvězdách.

Vnoučata mě drží

A co mu dobíjí v poslední době energii? Rozhodně prý vnoučata. „Myslím, že jsem pro ně velkým zdrojem zábavy, protože moji vnuci už všechno vědí lépe než já. Kdykoliv mám problém s internetem, tak jim volám,“ usmívá se.

Video
Video se připravuje ...

František Ringo Čech – první bubeník Olympiku, ale i neúspěšný politik Videohub

Fotogalerie
23 fotografií