O Bernátově úmrtí informovala nadace Kapka naděje na svém facebooku. „S obrovským zármutkem oznamujeme, že nás dne 1. 3. 2023 navždy opustil náš skvělý kolega a kamarád Štefan Bernát,“ objevilo se na stránce v pátek ráno. 

Bernát stál v čele slovenské odnože organizace od jejího založení až do současnosti. „Filantropie byla jeho koníčkem. Byl to člověk s ohromným srdcem, který dokázal myslet na druhé. Významně ovlivnil československé charitativní projekty. Štefane, budeš nám chybět,“ uvedli zástupci nadace. 

Dvouletý boj s rakovinou

Podle informací Blesku zemřel Bernát na rakovinu tlustého střeva, se kterou dva roky bojoval. Vendula Pizingerová se chystá na jeho pohřeb. 

Pláče i Miro Jaroš

Bernáta oplakává i slovenský zpěvák Miro Jaroš (44), jenž s ním v minulosti spolupracoval. „Byl mi inspirací. Právě on mě naučil nezištně pomáhat, díky němu jsem se dozvěděl, že můžu být i o kapku lepší, jak nadace fungují a ta jeho byla vždy mému srdci nejbližší,“ svěřil se hudebník na sociálních sítích.

„Spolu jsme dělali na kampani Dobrák od kosti, na Noci nadějí, na jeho popud jsem napsal i písničku Musím mať nádej,“ vypočítával. „Štefane, budeš mi chybět. Tvůj odkaz v sobě budu nadále nosit a šířit ho dál,“ vzkázal zesnulému kamarádovi. 

Video
Video se připravuje ...

Vendula Pizingerová na mole! V sexy modelu s obojkem šla jak profík Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
47 fotografií