Loni na Boží hod si pohádku a dvou urozených bratrech (J. Prachař a J. Nedbal), poctivé a zamilované dívce Lidušce, Krakonošovi a pokladech pustilo přes 3 miliony diváků, a kralovala tak svátečním večerům. Letos ji ČT zařadila ve stejný den, velkou konkurenci však představují S čerty nejsou žerty, které Prima nasadila do hlavního vysílacího času.

Málokdo tušil, jaký životní příběh si s sebou představitelka Lidušky nese. Leona coby dvanáctiletá dívka bojovala s anorexií. „Chtěla jsem být dokonalá a nejoblíbenější. Zhruba v šestnácti sedmnácti jsem byla dost kostřička, ale nikdy jsem nedošla na to fyzické dno. Samozřejmě problémy s tím spojené jsem měla,“ svěřila v nedávném rozhovoru pro deník Aha!.

S poruchou příjmu potravy bojovala i postava studentky, kterou ztvárnila v seriálu Pan profesor. „Myslela jsem, že se musím všem zalíbit, a řekla bych, že jsem se schovala za masku milé holky, která se chce projevit, ale neví jak, tak se raději jen tiše usmívá,“ řekla v rozhovoru pro MF DNES herečka, která vyrůstala na pohádkách Libuše Šafránkové (†68) a před lety ji nepřijali na DAMU.

LEONA SKLENIČKOVÁ

je rodačka z Čáslavi. Poprvé na velkém plátně se objevila ve filmu Modelář v režii Petra Zelenky. Směle si zahrála americkou studentku v seriálu Haunted pro společnost Netflix, účinkovala v seriálu ČT Ochránce a také jste ji mohli zahlédnout v seriálu Pan profesor. Svým talentem a jazykovou vybaveností oslovuje i zahraniční filmové produkce, zahrála si např. v německém filmu.

JAN NEDBAL

se narodil v Děčíně. Tam vychodil základní i střední školu – obor zdravotnický asistent. Po střední odešel do Prahy a začal studovat herectví na Katedře alternativního a loutkového divadla DAMU. Poté pobýval pár let v Norsku, kde se živil herectvím.

V roce 2019 se vrátil zpět do Čech a získal angažmá v Divadle J. K. Tyla v Plzni. Rovněž se objevuje v pražských divadlech. Má na kontě i několik televizních rolí. Mohli jsme ho vidět v seriálech Božena, Matematika zločinu, Tátové na tahu, Specialisté či Sestřičky Modrý kód i v minisérii Král Šumavy: Fantom temného kraje. Dále ve filmech Poslední závod a Vánoční příběh...

Obsazení mladší generací herců, a tedy některých neokoukaných tváří, režiséru Peteru Bebjakovi vyšlo. Diváci se shodují, že Česko má zase konečně krásnou pohádku. A dokonce se hojně objevily komentáře, že koncesionářské poplatky mají smysl, což je mezi diváky názor pro Česko naprosto nevídaný.

Video
Video se připravuje ...

Leona Skleničková: Krakonošovo tajemství rozhodně prověřilo moji fyzičku videohub

Fotogalerie
37 fotografií