Václav Upír Krejčí byl za řízení v opilosti odsouzen už dříve. Případ se ale opět vrátil do soudní síně, protože i samotné soudkyni připadal trest příliš přísný. Herec byl do té doby naprosto bezúhonný.

Když sjel herec 12. června autem z lesní cesty do potoka poblíž své chaty, policisté mu naměřili 2 promile alkoholu v krvi. Upír Krejčí v té době prožíval těžkou krizi v manželství a mnozí spekulovali o tom, že by mohlo jít o nepovedený pokus o sebevraždu. Tuto teorii však herec tvrdě odmítl.

„O přečin ohrožení pod vlivem návykové látky nepochybně jde, byť jel jen po lesní cestě, protože tam spadá jakékoliv řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu. Je však třeba přihlédnout i k tomu, že nešlo o úsek nijak frekventovaný, nijak dlouhý a dopravní nehodou poškodil především sám sebe, zranil se a poničil si auto,“ uvedla podle iDNES.cz soudkyně.

Původním trestem bylo odnětí řidičského průkazu na 30 měsíců a pokuta ve výši čtvrt milionu. Vůčihledně tomu, že hercova penze je okolo 17 tisíc korun, byla pokuta snížena pouze na 35 tisíc korun. Zákaz řízení bude od pronesení rozsudku platit jen dva roky.

Vytáčky

U okresního soudu herec tvrdil, že se opil až po nehodě. Soudní experti však potvrdili, že by to nebylo možné.

„Najednou jsem si uvědomil, rozsvítilo se mi, ta viněta lahve mi říkala, že ten den jsem měl představení pro děti, kde jsem dostal tuto flašku. Odnesl jsem ji do chalupy. Podotýkám, že jsem nepil. Připravovala se večeře… Pak mě ranilo, když jsem zjistil, že je mi žena nevěrná. Čekal jsem, až půjde ven, abych jí ukradl mobil. Mým jediným cílem bylo sednout do auta, objet les, tam se schovat a celý ten mobil si pročíst. Cestou do auta jsem vzal tu flašku a pravděpodobně jsem si lokl,“ prohlásil.

Rozsudek je pravomocný od dnešního dne.

Video
Video se připravuje ...

Václav Upír Krejčí: Náhlovský přijímal návštěvy na benzince! David Turek

Fotogalerie
52 fotografií