„Vina pana obžalovaného byla spolehlivě prokázána a jeho obhajoba spolehlivě vyvrácena,“ uvedl podle informací iDNES.cz po vyhlášení rozsudku samosoudce Lukáš Semera. A připomněl výpovědi svědků z řad záchranářů, hasičů a policistů, kteří na místo nehody přijeli. Těm měl Krejčí říci, že pil před nehodou a způsobil ji úmyslně.

„Zeptal jsem se ho, co se stalo. Řekl, že zjistil, že je mu žena nevěrná, že si našla staršího pána, tak že to chtěl dobrovolně ukončit, že nechce žít. Zopakoval to několikrát. Vypadalo to, že se rozjel proti stromu a dostal se do potoka,“ uvedl dopravní policista Jaromír V., který dával herci v sanitce dýchnout. Dále uvedl, že herec byl po nehodě velmi lítostivý a nebyl ani vulgární, ani agresivní, ale zdvořilý.

Podle informací iDNES.cz Krejčí u soudu vypověděl, že řídil střízlivý, ale cesta byla podle něj ve špatném stavu, do potoka prý sjel neúmyslně. „Byl jsem pod vlivem obrovského stresu, v šoku z dopravní nehody, ale to (pití alkoholu) se stalo až po předmětné nehodě, venku jsem lahev dopil a někde jsem ji zahodil,“ hájil se. „V opilosti jsem plácal nějaký věci, abych byl zajímavější. Opravdu jsem nepil. Přijel jsem ze kšeftu a neměl jsem čas se opít,“ trval na svém.

Jeho manželka u soudu rovněž uvedla, že ho neviděla pít alkohol. Ze záznamu jejího hovoru na tísňovou linku však vyplynulo, že záhy po nehodě mluvila o tom, že „ožralý“ byl. Soud vyslechl i znalce z oboru toxikologie. I jeho posudek přispěl k tomu, že soudce dospěl k závěru, že se herec nejprve opil a až poté sedl do auta a havaroval.

„Já jsem skutečně přesvědčen o tom, že pan Krejčí požil alkohol ještě před nehodou v důsledku hádek s manželkou. Jeho výpověď, že alkohol požil až po nehodě, považuji za nevěrohodnou,“ konstatoval Semera, jenž Krejčímu uložil peněžitý trest ve výši 224 tisíc korun a zákaz řízení v trvání 2,5 roku. Herec se na místě odvolal a zároveň namítá podjatost soudce, ten se totiž v průběhu líčení dostal do slovní rozepře s jeho advokátem.

Video
Video se připravuje ...

Nehoda Upíra Krejčího byla pokusem o sebevraždu? A Babiše evidovala StB oprávněně. Bára Horáková, Lukáš Červený, aktu.cz

Fotogalerie
41 fotografií