Smuteční oznámení se objevilo na facebookovém profilu filmového režiséra Ondřeje Trojana (62) v úterý kolem poledne. „Poslední rozloučení s naším tátou, hercem Ladislavem Trojanem, proběhne tento čtvrtek, 22. prosince od 14 hodin formou zádušní mše v kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí v Praze. Budeme rádi, když přijdete za tatínka zapálit svíčku a věnujete mu milou vzpomínku. Ondřej, Ivana celá rodina,“ napsal do popisku Ondřej za sebe i své blízké. 

Parte zvolila rodina velmi jednoduché; nezdobí ho žádná fotografie či obrázek, jen milá slova pozůstalých členů rodiny, černé na bílém. „Život je cesta, která vede domů,“ je na něm konejšivě napsáno hned v úvodu.  

„Se smutkem v srdci oznamujeme všem, kteří ho měli rádi, že nás navždy opustil náš milovaný manžel, táta, bratr a dědeček, herec, pan Ladislav Trojan,“ stojí v oznámení. 

„Odešel ve spánku, v klidu a míru dne 18. prosince 2022 ve věku 90 let. S naším milým tatínkem se rozloučíme a svíčky na jeho památku společně zapálíme během zádušní mše ve čtvrtek dne 22. prosince 2022 ve 14 hodin v kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí v Praze 2. Jménem rodiny manželka Olga, sestra Hana, synové s manželkami Ondřej a Bára, Ivan a Klára a vnuci Tadeáš, Matyáš, František, Josef, Antonín a Václav. Děkujeme všem, kteří s námi uctí jeho památku účastí na mši nebo tichou vzpomínkou,“ uvedl slavný filmařský klan.

Video
Video se připravuje ...

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil? Videohub

Fotogalerie
37 fotografií