Ester Janečkovou si sice každý vybaví z televizních obrazovek jako usměvavou moderátorku, její život však nebyl nikdy procházkou růžovou zahradou. V roce 2013 například přišla o miminko, jemuž přestalo tlouct srdíčko několik dní po veřejném oznámení očekávaného potomka. A v roce 2020 jí zemřela milovaná maminka na covid. Tím se nakazila i moderátorka - měla však zcela ojedinělý průběh nemoci. Spustil u ní panické ataky a úzkosti. Podařilo se jí však uzdravit... a nyní slaví padesátiny!

„Tak a je to tady… Jako můžu si říkat, že to je jen číslo… Jasně, že je. Ale je to velký číslo. Vždycky jsem se ho tak trochu bála… Nicméně, i když za těch padesát let nebylo všechno úplně snadný, neměnila bych ani minutu. Když se mě doma ptali, co bych si přála, měli to se mnou dost těžký, protože jsem jim řekla, že všechno mám. A je to tak. Můj největší sen byla rodina a tu mám takovou, že bych si ji nedokázala představit ani v těch nejkrásnějších snech,“ přiznala dojatě na sociální síti.

Video
Video se připravuje ...

Ukrutná bolest moderátorky Ester Janečkové (49): Opustili ji synové! Markéta Reinischová

Rovněž přiznala i méně veselé okamžiky svého života. Přestože pro ni fakt, že potratila děťátko, musel být hodně psychicky náročný, mnohem více ji zasáhla smrt čtrnáctiletého synovce. Mladý věřící muž neustále slýchal narážky na svou homosexuální orientaci, což byl tlak, který nedokázal unést a v roce 2014 spáchal sebevraždu - oběsil doma na zahradě.... „To bylo asi to nejtěžší, co se za těch mých 50 let stalo,“ přiznala na instagramu. 

Filip si svou smrt pečlivě naplánoval a každému z rodiny před svým odchodem napsal dopis. Tetu Ester žádal, aby začala veřejně mluvit o problémech homosexuálů. Janečková proto založila poradnu S barvou ven, která se zaměřuje na mladé lidi bojující se svou sexuální orientací - tak jako synovec Filip. „Ta poradna funguje úžasně,“ libuje si s tím, že nejlepší narozeninový dárek pro ni by byly finanční příspěvky na hladký chod poradny.

Fotogalerie
38 fotografií