Ester Janečková je nejenom podporovatelka menšin, ale je i pro to, aby bylo manželství pro všechny. Už to, že její sestra je lesba a žije v domácnosti s partnerkou, je důvodem. A dalším, smutnějším, je smutná událost a velká rána v jejím životě, když v roce 2014 její synovec Filip (†14) spáchal sebevraždu, protože byl gay.

Proto si s potěšením pustila DVTV, kde Daniela Písařovicová měla hosta Czeslawa Waleka. „Měla jsem velikou radost, že dostane prostor v mediích právě na Mezinárodní den boje proti homofobii a transfobii. Hnutí @jsmefer, jehož je Czeslaw ředitelem, usiluje o manželství pro všechny. A já s nimi usiluju o totéž. Nevidím totiž rozdíl ve vztahu muže a ženy, dvou mužů, dvou žen. Považuju za naprosto samozřejmé a fér, aby měli stejná práva, stejnou podporu společnosti. Je to velmi důležité po právní stránce, ale také po mentální, psychické, vztahové…,“ začala opatrně na svém Instagramu moderátorka Pošty pro tebe a Sama doma. 

Hodně jsem zvažovala, jestli to tady napsat, ale jsem velmi zklamaná z toho, jakým způsobem Daniela Písařovicová vedla rozhovor. Vím, že je velmi náročné být nestranná. Ale Ty jsi, Danielo, byla velmi útočná. Jako by měla Tvoje větší sympatie Jana Jochová, která se už po několikáté totálně odkopala právě u Vás při rozhovoru s Veselovským, než Czeslaw… Ještě nikdy jsem nevyužila sociální sítě k jakékoliv osobní konfrontaci. Ale tohle se mě natolik osobně dotklo, že se tomu neubráním. Vím totiž, že si ten rozhovor pustí mladí lidé, kteří jsou velmi citliví na jakýkoliv odsudek. Ostatně mluvil o nich v rozhovoru Czeslaw… A já jsem ten odsudek v Tvém projevu, Danielo, bohužel intenzivně cítila. Je mi to moc líto… Díky, Czeslawe, byl jsi statečný,“ neubránila se Ester. 

Co Janečkovou vlastně vytočilo? To, že Písařovicová panu Walekovi několikrát skočila do řeči, aniž by ho nechala domluvit větu. „Já vlastně teď nevím, co po mně vlastně chcete,“ ohradil se šéf sdružení Jsme fér. 

Daniela se zatím k názoru Janečkové nevyjádřila, ale řada lidí v diskuzi dala Ester za pravdu. „Děsí mě, jak se Hnutí proti LBGT na všechny tváří, že konají dobro pro děti, a opak je pravdou. Opravdu byl rozhovor s paní Písařovicovou vedený útočně,“ shodla se s Ester například jedna z diskutujících. 

VIDEO: Ukrutná bolest moderátorky Ester Janečkové (49): Opustili ji synové!  

Video
Video se připravuje ...

Ukrutná bolest moderátorky Ester Janečkové (49): Opustili ji synové! Markéta Reinischová

Fotogalerie
42 fotografií