Štefan se poprvé od jejího odchodu před čtyřmi měsíci na veřejnosti usmíval. Ave Maria a hlavně hit Neodcházej pro změnu vehnal slzy do očí divákům. Pěvec jen posunkem naznačil, komu jsou skladby určeny, a publikum ho odměnilo obřím potleskem. „To je pro zpěváka ta nejlepší melodie,“ řekl Margita.

Poprvé sám

„Nesmím se dojímat, nemohl bych zpívat. Je to moc těžké, ale snažím se to zvládnout,“ přiznal pak v zákulisí. „Hlavně, když vidím, jak lidé v hledišti pro Hanku pláčí, jak ji měli rádi, jak mi dávají najevo soucit, hrnou se mi slzy do očí,“ dodal Štefan. Snaží se vše zvládnout a je rád, že mu práce pomáhá. Na krku jsou ale už Vánoce. První bez Hanky a jejích dobrot. „Naštěstí zpívám dvacátého i pětadvacátého. Na Štědrý den přijde rodina, neteře mi uvaří,“ prozradil Štefan, jak prožije 24. prosinec. Chybí mu doma vůně Hančiných vyhlášených vanilkových rohlíčků. Chybí mu strašně ona.

Koncert pro Písničku

Víc než na nadcházející svátky se tak zpěvák soustředí na koncert v O2 areně, který pro svou Haničku Písničku uspořádá 24. ledna, tedy jen měsíc po Vánocích. „Můžu slíbit, že zazní Rybičko zlatá, přeju si i duet Můj čas. Jsem moc rád, že už je vystoupení téměř vyprodané a zbývá jen asi tisíc lístků,“ pochlubil se. Kapacita libeňského hudebního svatostánku je přitom 18 000 diváků. „Není dne, abych na ni nemyslel, a tak to už zůstane,“ rozloučil se vdovec.

30 000 pro děti

Galavečerem provázel moderátor ČT Jiří Václavek (47) s Monikou Trávníčkovou (37). Manželka Popelčina prince Pavla Trávníčka (72) je patronkou nadačního fondu Šťastná hvězda, který pomáhá mj. malým pacientům s cystickou fibrózou a dětem po mozkové obrně. Právě pro ně byl určen šek na 30 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Štefan Margita Hana Höschlová

Fotogalerie
67 fotografií