Iveto, potkali jsme vás v nočním klubu. Kam jste vyrazila?

Přišla jsem na akci PhotoGirl, jelikož v roce 2020 jsem se stala finalistkou. Tak jsem přišla podpořit akci a podívat se na dívky, které jsou mými následovnicemi.

Přišla jste poměrně netypicky bez podpatků. Proč, prozradíte to?

Myslím, že spousta lidí to ví. Srazila mě formule. Ano, je to divné, ale byla to formule. Byla jsem pozvaná do brněnského autodromu, kde jsem měla jít přehlídku. Stála jsem u svého auta, vyndávala jsem si věci a jezdec mě srazil. Utrpěla jsem poranění hlavy, tříštivou zlomeninu, vnitřní zranění a museli mě odvézt do nemocnice na operaci.

Jste známá asi jinak, než byste si přála. Jak dlouho trvala vaše rekonvalescence?

Už je to čtvrtý měsíc. Tři měsíce jsem měla nohu jenom v ortéze, nesměla jsem se hýbat, musela jsem počkat, až všechno sroste. Až když lékař usoudil, že můžu začít nohu rozhýbávat, nastoupila jsem po třech měsících na rehabilitace. Jsem umístěná v Malvazinkách a už tři týdny rehabilituji. Díky tomu jsem byla schopná postavit se na nohy, i když kulhám. Ale jsem bojovnice a věřím, že to zvládnu a že brzy se postavím i na podpatky.

Říkala jste, že jste utrpěla tříštivou zlomeninu. Čeho konkrétně?

Zlomenina to byla kolene. Byla tříštivá, byl odražený meniskus a potrhané vazy. Mám v noze osm šroubů. Mám to smontované, vše srostlo a teď se jen čeká na to, jak to rozchodím. A já věřím, že to bude brzy.

Která noha to byla?

Byla to pravá noha.

Pamatujete si tu srážku s formulí, nebo vám to vyprávěli až zpětně, když jste se probrala?

Pamatuji si, že jsem viděla formuli, jak na mě z pravé strany najíždí. Ještě jsem chtěla udělat krok, ale už jsem cítila, že mě bere. Pak jsem viděla bílé světlo. Viděla jsem svou mrtvou nejlepší kamarádku. Probrala jsem se na zemi a pak už kolem mě všichni lítali. Měla jsem bouli na hlavě, takže mi dávali ledy. Pak jsem zjistila, že mám zlomené koleno.

Vážně jste viděla mrtvou kamarádku?

Ano, je to zlé, ale je to tak. A já věřím a děkuju, že při mně stála, že to všechno zvrátila a poslala mě nazpátek s tím, že ještě není můj čas.

Pamatujete si, že by vám něco v tu chvíli řekla?

Neřekla nic. Nepamatuji si, že by něco řekla. Jen jsem ji viděla a v tom momentě jsem se probrala na zemi.

Identita jezdce, který vás srazil, je známá. Jak se ten případ teď vyvíjí?

Momentálně to řeší policie, která to musí uzavřít, pak se může začít jednat. Víc zatím nevím.

Byla jste na výslechu?

Byla jsem na výslechu. To je ale jediné, co jsem podstoupila. Teď čekám, jak to všechno uzavřou.