Čtyři slavní brňáci se postavili lovci Kalkulátorovi. Radim Fiala (51), Daria Hrubá (55) a Jiří Dvořák (55) si vysloužili 150 000 Kč. Aleš Zbořil se ale nebál a přijal lovcovu vyšší nabídku, což se v soutěži děje zřídka kdy. Risk se mu vyplatil a týmu vybojoval dalšího půl milionu. „Byl jsem nervózní jak žňová hlídka,“ zažertoval Aleš brněnským hantecem.

Nefér souboj

Jak Sokol, tak Zbořil se rádi tváří, že toho ve skutečnosti vědí méně, opak je ale pravdou. Potíž je jen v tom, že jeden má oproti druhému náskok. Mezi tím, co Aleš Zbořil v AZ kvízu trénuje a střádá znalosti přes dvacet pět let, Ondřej Sokol začal s moderováním vědomostní soutěže teprve před rokem. Není tedy divu, že je Aleš pomalu chodící encyklopedie.

Sokol v AZ kvízu

„Ondra přijde v co nejbližší budoucnosti. Diváci se budou divit, co všechno ví,“ uvedl Zbořil. Sokol zjevně ani neměl šanci o tom popřemýšlet. „Ani nevím, jak mě přemluvil, že jsem na to kývnul, ale tohle je prostě nabídka, která se neodmítá,“ reagoval Ondřej. Kruh pražsko – brněnského kvízového přátelství se tak brzy uzavře ve studiu AZ kvízu v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: 25 let AZ-kvízu. Humor a parodie k němu patří Jiří Marek

Sokolův převlek

Když se manažer TV Nova před začátkem dílu zeptal Sokola, zda by šel do AZ kvízu, kdyby se tato šance objevila, přišla humorná odpověď. „Možná bych na to i kývnul, ale uvědomil jsem si, že AZ kvíz nemá V.I.P. díly s celebritami, takže bych si musel nalepit falešný knír a opatřit si falešnou občanku, ale to by snad neměl být takový problém,“ prozradil s nadsázkou Ondra.

Fotogalerie
40 fotografií