Už deset let bydlí herečka sama v projektu Rezidence Korunní na pražských Vinohradech, kam jí donášejí nákupy a občas přijde i ošetřovatelka.

Odmítala pomoc

„Pro paní Vránovou je tenhle krásný byt prokletý. Nadělila si ho před deseti lety ke svým osmdesátinám, kochala se balkonem, zakopla o práh a zlomila si zápěstí u obou rukou. Srostlo to špatně, tak jí to museli znovu zlámat,“ prozradil deníku Aha! jeden ze sousedů.

„Potom spadla a musela na endoprotézu kyčle. Na nákup začala chodit s taškou na kolečkách a hůlkou, nechtěla pečovatelku, musela být samostatná. A teď zase tohle! Je ale moc statečná,“ potřásal soucitně hlavou.

Drží ji při životě

Po úrazu teď herečku postavila na nohy jako vždy práce, kterou měla rozdělanou. Jen co se dostala z Malvazinek, hlasem doprovodila Vlastní životopis Agathy Christie (†85). Královnu detektivek miluje, četla ji a navíc excelovala v divadelní adaptaci její Korunní svědkyně, kde měla dokonce dvojroli. „Práce mě drží při životě,“ říká herečka, která letos v červenci oslavila 90. narozeniny.

Navštěvuje ji vnučka

Kromě ošetřovatelky navštěvuje herečku její vnučka Tereza Nyass (41), která zpívá s Yellow Sisters. „Babička je boží. Miluje mne, manžela i všechny naše děti. Sneseme jí modré z nebe,“ tvrdí Tereza. Babičku Alenu chtěla dokonce přestěhovat i do svého rodinného domku. Vránová ale odmítla, prý dokáže být stále soběstačná a potřebuje také klid.

Video
Video se připravuje ...

Pyšná princezna Krasomila: Milostný život herečky Aleny Vránové přerostl v medializovaný skandál Videohub

Jak šel čas a problémy

2010 Herečka podstoupila totální endoprotézu kyčle.

2012 Kochala se balkonem, zakopla o práh a zlomila si naráz obě ruce v zápěstí.

2013 Dcera Markéta zemřela na multiorgánové selhání organismu ve Vinohradské nemocnici, pár metrů od bytu své matky.

2017 Podstoupila totální endoprotézu druhé, neoperované nohy.

2022 Krátce po 90. narozeninách upadla a ošklivě si zranila operovanou nohu.

Alena Vránová se zranila ve svém bytě krátce po 90. narozeninách.

Fotogalerie
44 fotografií