Havlovou do Národního divadla vábí osobně jeho ředitel Jan Burian (70), s nímž se velmi dobře zná. Režíroval mimo jiné její poslední vinohradské představení Návštěva staré dámy, jenž mělo derniéru v době pandemie covidu. „Honza ji láká do Národního divadla už dlouho! Ne jako stálou členku, ale aby v něm hostovala,“ řekl nám zdroj z vinohradského divadla.

Rozmýšlí se

Bývalá první dáma si po odchodu z populární scény dává divadelní pauzu a podle všeho nabídku hostovat ve zlaté kapličce během ní promýšlí. Na přímý dotaz deníku Aha!  k tomuto tématu ale včera herečka odmítla odpovědět. S Janem Burianem je nicméně stále  v kontaktu a pravidelně se setkávají. Pokud by se jí po divadelních prknech zastesklo a s nabídkou hostování by souhlasila, jistě by pro ni šéf Národního divadla našel vhodné uplatnění.

Ředitel Töpfer: Už u nás není zaměstnaná

K odchodu herečky se už vyjádřil i ředitel vinohradského divadla. „Paní Havlová, které už bude sedmdesát let, se rozhodla na vlastní žádost ukončit svoji kariéru a už není u nás zaměstnaná. K tomu není co dodávat,“ řekl ČTK Tomáš Töpfer (71).

Havlová: Dohrávala jsem jako host!

Přímo ze souboru vinohradského divadla odešla Dagmar Havlová (69) už v roce 2019, následně na scéně dohrávala jako host. V prohlášení pro deník Aha! napsala: „Absolvovala jsem ještě veleúspěšnou premiéru hry Návštěva staré dámy v titulní roli a i nadále jsem byla ochotná plnit své závazky a dohrávat svá představení jako mnoho mých kolegů, pouze jako host,“ napsala nám Havlová. „Po ataku pandemie ředitel Tomáš Töpfer stáhl v roce 2020 obě má představení z repertoáru,“ dodala herečka a bývalá první dáma.

Propojení přes Havla

Jan Burian byl velkým přítelem hereččina manžela Václava Havla (†75). V plzeňském Divadle J. K. Tyla v roce 2008 režíroval jeho Odcházení. Po exprezidentově smrti pak byla z Burianovy iniciativy přejmenovaná piazzetta u Národního divadla na náměstí Václava Havla.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová na oslavě Karla Vágnera: Promluvila o svých vnučkách! Hana Höschlová

Fotogalerie
55 fotografií